Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ezek a koronavírus legújabb tünetei

Az Egyesült Királyságban az orvosok a koronavírus-fertőzés újabb hullámára figyelmeztettek, mely ezen a télen szakértők szerint súlyosabb lesz az immunrendszerre veszélyes vírusvariánsok miatt.

Az Egyesült Királyságban nem vizsgálták ki alaposan az új immunveszélyes Covid-változatokat, melyek az egészségügyi vezetők szerint pusztító járványhullámot okozhatnak. A legfrissebb adatok szerint az Egyesült Királyságban a Covid-19 fertőzések száma 14 százalékkal nőtt. ami nyár óta a legnagyobb emelkedés.

Bár nincs egyértelmű bizonyíték egy őszi koronavírus-hullám kezdetére, a Nemzeti Statisztikai Hivatal (ONS) megállapította, hogy a szeptember 17-ig tartó hét napban és a szeptember 20-ig tartó héten összesen 1,1 millió ember tesztje volt pozitív – írja a Mirror.

Továbbá, mivel egy új domináns tünetről számoltak be, Tim Spector professzor, a Covid ZOE alkalmazás társalapítója szerint azok az emberek, akiknél most jelentkeznek a korábbi domináns tünetek, teljesen kizárják a fertőzés lehetőségét, csak egyszerű megfázásnak tartják.

Az új tünet a torokfájás, és az emberek kétharmada arról számolt be, hogy először kapta el a koronavírust. Sokan még mindig a kormány tünetekről kiadott iránymutatásait használják, amelyek már nem állják meg a helyüket.

Jelenleg a koronavírus a fertőzöttek kétharmadánál torokfájással kezdődik.

Az egészségügyi vezetők arra figyelmeztettek, hogy az Egyesült Királyság minden kórháza jelentős nyomás alatt áll, és az új Covid-hullám még nehezebb teher lesz, mivel a koronavírus miatt a kórházi felvételek gyorsan emelkedtek – egy hét alatt közel 37 százalékkal, 7024-re.

Lawrence Young professzor, a Warwicki Egyetem virológusa szerint a két omicron-alváltozat – a BA.2.75.2, amely a BA.2-ből származik, és a BQ1.1, amely a BA.5-ből származik – télen súlyosan megterheli az egészségügyi ellátórendszert.