Hungary

Fauci: két héten belül jóváhagyják a Johnson & Johnson vakcináját

Ebből egy adag is elég, és nem kell szuperhűtés sem.

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Hamarosan megkaphatja az engedélyt a Johnson & Johnson oltása, ami az első egyfázisú vakcina lesz - írja a New York Post. Ezt Anthony Fauci, az Egyesült Államok koronavírus elleni munkacsoportjának vezetője jelentette be. Jelenleg az adatok elemzése folyik.

Az amerikai kormány hat vakcinafejlesztést támogat, ebből kettő, a Pfizer és a Moderna oltása már megkapta az engedélyt. Mindkettőt erősen hűteni kell, és kétszer kell beadni őket a hatásossághoz.

A Johnson & Johnson anyaga nem igényel különösebb hűtést, és elég belőle egyetlen adag. Ebből a cég áprilisra 100 millió dózist készül gyártani.

Magyarországra az Európai Unió közös beszerzésével a Pfizer és Moderna-vakcinák kerülnek, a magyar kormány emellett tárgyal orosz és kínai vakcina beszerzéséről.

Football news:

Cavani has returned to training and is likely to play against Crystal Palace
Fabio Capello, Juventus played Rugby against the Port. Only Ronaldo and Chiesa can make a difference in this squad
Neymar: I posted how I was recovering from my injury, and I didn't get any messages saying, Wow, what a professional. No
Ole Gunnar Solscher: The work of the judges is very difficult and without additional pressure. We have to make their decisions
Joan Laporta: I'm sure Messi won't stay at Barca if I don't win the election. He gives the club 30% of revenue
Trent had idolized Gerrard since he was a kid, and he was in a fairy tale: he got Steven's care and the captain's armband. The story of a great relationship
Hazard's recovery from the injury is delayed. He probably won't play against Atletico on March 7