Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Férfiak, akik hatalmas izmaikkal szereztek óriási vagyont - galéria

Gazdaság

A testépítés, ahogyan ma ismerjük, meglehetősen új sportág, kevesebb, mint 200 éves. És az első hivatalos megmérettetést, a "The Great Competition"-t csak 1901-ben rendezték meg. Bár a versenyzők izomzata akkor még kevésbé nőtte túl az átlagemberét, az orvostudomány fejlődésével - főként a szteroidok és a különféle étrendkiegészítők elterjedésével -, az 1970-es évektől a testépítők mérete és testtömege is jelentősen megnőtt. Ahogy pedig egyre több filmsztár is nyilvánosságot adott a sportnak, úgy vált egyre népszerűbbé és jövedelmezőbbé. Ennek kapcsán galériás összeállításunkban minden idők legsikeresebb testépítői közül válogattunk, akik bizony jól megélnek abból, hogy ilyen hatalmas testtömeggel rendelkeznek.

Míg az elmúlt évezredek alatt a látványos izmoknál sokkal fontosabb volt az erő és a teljesítmény - amely jó szolgálatot tett a csaták vagy épp a nehéz fizikai munkák során -, addig a mai modern világban a testépítés elsődleges célja az esztétikus megjelenés lett. Egyvalami azonban közös, mégpedig, hogy a szépen kidolgozott test eléréséhez, amióta világ a világ, a szigorú önfegyelem és kitartó edzés elengedhetetlen. 

Napjainkban a profi versenyeken felsorakozó sportolókat képzett bírák ítélik meg, egy-egy ponton pedig sokszor dollártízezrek is múlhatnak. A győztesek a hírnév mellett ugyanis gyakran vagyonokat érő szponzori szerződésekkel is gazdagodnak.

Az alábbi galériában a sportág legsikeresebb és leggazdagabb versenyzőiből szemezgettünk: 

Kattintson a képre, hogy lássa a fotókat a tiszteletet parancsolóan izmos férfiakról!Forrás: Shutterstock

Hírlevél feliratkozás

Ne maradjon le az ORIGO cikkeiről, iratkozzon fel hírlevelünkre! Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a nap legfontosabb híreit.

hirdetés

hirdetés

hirdetés