Hungary

Fizetésemelést és létszámbővítést is terveznek a hazai vállalatok

A döntően a közepes- és nagyvállalati szakemberek körében végzett felmérés többek között arra kereste a választ, hogy milyenek a vállalatok üzleti eredménnyel, forgalommal kapcsolatos idei várakozásai? Hogyan alakulhatnak idén a bérek? Milyen a dolgozói létszámmal kapcsolatos tervei vannak a cégeknek 2021-re? Hogyan változnak az elvárt és nyújtott béren kívüli juttatások? Hosszú távon is számíthatunk-e arra, hogy a 'home office' velünk marad?

A megkérdezett hazai szakemberek optimisták cégük idei üzleti teljesítményével kapcsolatban, derül ki a 'Randstad HR Trends Survey 2021.' kutatásából. Habár érezhető volt szektorukban a járványhelyzet hatására bekövetkezett visszaesés, ugyanakkor a menedzserek majd 40 százaléka még idén számít arra, hogy vállalatuk teljesítménye eléri a korábbi szintet,18 százalék nyilatkozott úgy, hogy forgalmuk nőtt a járványhelyzet alatt, míg 12 százalék szerint nem fogják elérni a válság előtti üzleti eredményt.

Tervben a létszámbővítés

A válaszok alapján a vállalatok 38 százaléka tervez – alkalmi vagy állandó munkavállalókkal történő – létszámbővítést 2021-ben. A megkérdezettek leginkább az IT-szakemberek , a fizikai dolgozók és a gyártás területén dolgozó alkalmazottak felvételével kapcsolatban bizakodóak. Amikor a rövidebb távú – 6 hónapra vonatkozó – tervekre kérdeztünk rá, a válaszadók harmada nyilatkozott úgy, hogy optimista a munkaerőfelvétel megindulásával kapcsolatban az üzleti év első felében.

Stabilizálódó bérek

A döntően közép- és nagyvállalati szakemberek válaszai alapján úgy tűnik, hogy a járvány nem volt jelentékeny hatással az érintett cégek 2021-re előirányzott munkabér-kifizetéseire.A megkérdezettek 70 százaléka tervez emelést, csaknem negyedük állítja, hogy az inflációnál magasabb ütemben növelik a fizetéseket, 46 százalék inflációkövető béremelésről, ötödük pedig a korábbival megegyező fizetésekről számolt be.

A fizetések várható alakulásaForrás: Randstad

Ezenkívül a menedzserek 61 százaléka szerint a vállalatuk által kínált fizetések a koronavírus-járvány idején eddig sem változtak, míg közel harmaduk szerint emelték is a béreket. Kis hányaduk, mindössze 5 százalék számolt be fizetéscsökkentésről 2020 márciusa óta.

A béren kívüli juttatások közül az otthoni munkavégzés vezet

A versenyképes fizetési csomag (48 százalék), a nemzetközi karrierlehetőségek (23 százalék) és a rugalmas munkakörülmények (71 százalék) csökkenő mértékben, míg a munkahely biztonsága (34 százalék) egyre inkább kulcstényezőnek számít a szakemberek bevonzásában.

A vállalatok által ajánlott béren kívüli juttatások közül az otthoni munkavégzés vezeti a listát: a cégek 83 százaléka él ezzel a lehetőséggel, döntően a vírushelyzet hatására kialakuló új munkaerőpiaci trendeknek megfelelően.

Otthoni munkavégzés (illusztráció)Forrás: Shutterstock

2019-hez képest jelentősen nőtt azon vállalatok aránya, akik a karrierfejlődés lehetőségét kínálják, csökkent viszont azoké, akik versenyképes fizetést nyújtanak. Látványosan nőtt az elmúlt két évben az egészségbiztosítás szerepe a juttatások között, de emelkedett az extra szabadnapok, a fizetett szülői szabadság, illetve az élet- és balesetbiztosítások bevezetése is.

Az iparági tapasztalat gyakran hiányzik

A résztvevők 57 százaléka állítja, hogy a toborzási folyamat hossza körülbelül megegyezik a 2020-ban tapasztalttal, míg az új gyakorlatok, például az online és a telefonos interjúk miatt 23 százalék úgy véli, hogy 2021-ben a megfelelő jelölt kiválasztása több időt vesz majd igénybe. Mindössze 13 százalék nyilatkozott úgy, hogy a folyamat rövidülésére számít a következő időszakban. 

A szakemberek szerint a munkaerőpiacon elérhető jelöltek főbb hiányosságai között továbbra is az iparági munkatapasztalat hiánya vezet, a válaszok 52 százalékában jelent meg. A vállalatok szemszögéből nézve még mindig jelentős problémát jelent a nyelvtudás hiánya (37 százalék). A hiányosságok orvoslására továbbra is az oktatást és a tréningeket tekintik a legfontosabb eszköznek a vállalati szakemberek (58 százalék).

A jó munkaerőt továbbra is keresni kell

A következő időszak HR-szakmai kihívásairól kérdezve továbbra is vezet a legalkalmasabb munkaerő megtartásának problémája.

Közel megduplázódott azok aránya, akik szerint a nyitott és rugalmas munkahelyi környezet megteremtése is nehézséget jelenthet a mostani időszakban – 40 százalék nyilatkozott így. Feltehetően a távmunka és a csökkentett irodai jelenlét számlájára írható, hogy 23 százalékra nőtt azok aránya, akik szerint már a dolgozók hatékony tájékoztatása is kihívásokba ütközik.

A home office tervezett mértéke a járvány utánForrás: Randstad

A kutatásban azt is vizsgálták, hogy az otthoni munkavégzés mennyire válhat valóban az új normává a vírus elvonulását követő időszakban. A válaszadók 37 százaléka heti 1-2 nap, 22 százaléka 3-4 nap erejéig engedélyezné hosszabb távon is az otthoni munkát, azonban csak 5 százalék nyitott arra, hogy teljesen távmunkára váltson, illetve a vállalatok kicsivel több mint tizede állna vissza a teljes irodai vagy munkahelyi létre.

A kutatásról:

A 'Randstad HR Trends Survey 2021.' különféle iparágakban működő hazai vállalatok közel 300 dolgozójának megkérdezésével, 2020 november-decemberében gyűjtött adatokat mutat be.
A minta összetételéről:
A felmérésben résztvevők 72 százaléka dolgozik 50 főnél többet foglalkoztató szervezetben, 72 százalék nemzetközi hátterű vállalatnál. Az IT és az ipar/gyártás területén tevékenykedő cégek szakemberei együttesen a minta mintegy harmadát fedik le. A megkérdezettek 60 százaléka dolgozik HR területen. A válaszadók 87 százalékának van befolyása a vállalati kiválasztási folyamatokra – 37 százalék döntéshozó szerepben, 50 százalék ajánlásokat tesz. A kutatás során a Randstad az Evalueserve globális piackutató és elemző céggel működik együtt (www.evalueserve.com).

Football news:

At the World Cup in Qatar in 2022, it is planned to vaccinate all participants of the tournament against coronavirus, said the Minister of Foreign Affairs of Qatar, Mohammed bin Abderrahman al-Thani
Giorgio Chiellini: If Ronaldo is a problem, then I would like to have more of those problems
Kane injured his ankle in the match against Everton
Kane became the record holder for the most goals in the Premier League for players without a title, beating Fowler
Ancelotti's 2-2 win over Tottenham: One of Everton's best home games. The fate of entering the European Cup will be decided in the last game
Mourinho on Pogba's words about him: I don't care what he says. Not Interesting
Mourinho on Everton penalty: No comment. Having experience, I just laugh at such moments