Hungary

Gigabírság Jakab Péternek egy zsák krumpliért

D KOS20201130022

Rekordnagyságú büntetésre, mintegy 4,4 millió forintra bírságolta meg Jakab Pétert, a Jobbik frakcióvezetőjét Kövér László, az Országgyűlés házelnöke, mert a borsodi időközi választás után egy zsák krumplit akart elhelyezni Orbán Viktor miniszterelnök asztalán.

Megszavazta az Országgyűlés Jakab Péter rekord nagyságú büntetését

A parlament hétfői ülésén 115-51 arányban az Országgyűlés többsége helybenhagyta a büntetést, amely ellen korábban az ellenzéki politikus fellebbezést nyújtott be. 

Jakab Péter szégyennek nevezte, hogy miközben az ország egy válsággal küzd, addig a kormánypárti képviselők azzal szórakoznak, hogy őt egy zsák krumpliért ekkora büntetéssel sújtják. 

Az ülést vezető Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke azonban nem engedte végigmondani a Jobbik elnökének felszólalását, mert úgy ítélte meg, hogy az nem minősült ügyrendi reagálásnak.

(Borítókép: Az Országgyűlés tagjai szavaznak a parlament plenáris ülésén 2020. november 30-án. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Football news:

Agent about Wendel in Zenit: A risky deal, may not be justified
Shevchenko about Ukraine at Euro 2020: Goal-minimum-exit from the group
Tottenham are Interested in Southampton's top scorer Ings. He has 7 goals in 13 Premier League games
Midfielder Loko Berkovskiy focuses on de Bruyne: I give passes more often, I don't hit many goals, but I draw conclusions
Ex-coach Genoa Nicola took charge of Torino
Lampard on 8th place Chelsea: I can handle the pressure
Wegorst-the first in the history of Wolfsburg to score 12 goals in the 1st round of the Bundesliga. He is in the top 3 of the goalscoring race