Hungary

Gyurcsány Ferenc: Itt egy igazi lúzert látunk!

HUSZ8743

A Fidesz EP-delegációja úgy döntött, hogy kilép a néppárti frakcióból, miután annak képviselői megszavazták az alapszabály-módosítást:

Gyurcsány Ferenc szerint lehet magyarázkodni, hogy „nem kizártak minket, hanem mi magunk léptünk ki”, de "a lényeg ugyanaz. Vesztesek".

A DK elnöke szerint szó sincs Európa erős emberéről,

itt egy igazi lúzert látunk.

A szocialista Ujhelyi István szerint megnyugvás az Európai Unió híveinek, és óriási stratégiai vereség Orbán Viktornak a szakítás. A politikus szerint

a kormánypártiak most még nehezebb helyzetbe kerülnek, hiszen Európa szélsőséges ellenzékéből nullára csökken az érdekérvényesítő képességük.

Ujhelyi azt is hozzátette, mindent el fognak követni annak érdekében, hogy a Fidesz „partvonalra sodródása minimális károkat se okozzon hazánknak és a magyar embereknek”.

A Fidesz most újra megtanulhatta, a zsarolása nem működik.

– ez már a Momentum reakciója.

A párt úgy látja, hogy a Fidesz távozása az EPP-frakcióból azt is jelenti, hogy a magyar kormánypárt „többé nem tagja annak a fórumnak, ahol a fontos döntéseket hozzák, mert túl kínos lett Európában”.

Gyöngyösi Márton, független EP-képviselő úgy értelmezi a kialakult helyzetet, hogy „Orbán újabb lépést tett afelé, hogy kiléptesse Magyarországot az EU-ból”.

A jobbikos politikus szerint

a mai nap Orbán Viktor gigantikus bukásának napja,

mert elvesztette minden esélyét arra, hogy az európai politika meghatározó embere legyen. Gyöngyösi úgy gondolja, hogy ezután „szélsőséges, Európa-ellenes barátaihoz és keleti diktátor cimboráihoz fordul majd”.

(Borítókép: Huszti István / Index)

Football news:

Ronald Araujo: For Barca, all matches are finals. We won Getafe-this is the main thing
Messi gave a penalty to Griezmann with a double against Getafe-Antoine scored
Barcelona won 7 of the last 8 La Liga matches-lost to Real Madrid
Semin about the Super League: European football has the fairest traditions
Agnelli and Ceferin were preparing a joint statement because of the rumors about the Super League. The head of Juve turned off the phone before the announcement of the tournament
Getafe players in Super League T-shirts gave Barca a championship corridor for winning the Cup
Rivaldo: I heard that Mourinho may take over the club from Brazil