Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Hamis papírok miatt kizárhatják az egyik válogatottat a katari labdarúgó-vb-ről

GettyImages-1339357076

Egybehangzó sajtóértesülések szerint a FIFA közel áll hozzá, hogy kizárja az ecuadori válogatottat az év végi katari labdarúgó világbajnokságról, miután bebizonyosodott, hogy egyik játékosuk meghamisította állampolgársági papírjait, és valójában kolumbiai állampolgár.

Byron Castillo, az ecuadori válogatott, és az ecuadori élvonalban szereplő Barcelona SC hátvédjének kálváriája viszonylag hosszú múltra tekint vissza, mivel már 2017-ben kizárták a korosztályos válogatottból, mondván egy kolumbiai városban, Tumacóban született, közel az ecuadori határhoz. 

Tavaly áprilisban rendeződtek a viszonyok, és erősítették meg ecuadori állampolgárságát, ezek után pedig már be is mutatkozhatott a felnőtt válogatottban. Igen ám, de idén májusban a chilei szövetség újra kezdeményezte Castillo állampolgárságának vizsgálatát, miután már nyolc selejtezőmérkőzésen is pályára lépett a játékos. Ekkor bizonyosodott be a hírek szerint, hogy 

a 23 éves hátvéd mégis hamisította az állampolgársági papírjait.

A legfrissebb információk szerint könnyen az lehet az ügy vége, hogy annak ellenére, hogy Ecuador kvalifikált a világbajnokságra, kizárhatják a november közepén rajtoló világeseményről. Helyére minden bizonnyal a selejtezősorozatban hatodik helyen végző Chile ugorhat be. 

Ecuador amennyiben mégis szerepelhet a katari vb-n, úgy a házigazda Katarral, Szenegállal és Hollandiával csaphat össze az A-csoportban

(Borítókép: Getty Images)