Hungary

Indul Karácsony Gergely 99 mozgalma a kiváltságos egy százalék ellen

„Újra kell egyesíteni Magyarországot” szlogennel hirdetett új mozgalmat Karácsony Gergely, aki szombat reggel óta az ellenzék egyik hivatalos miniszterelnök-jelöltje. Miután Budapest főpolgármestere elfogadta párja, a Párbeszéd felkérését, szombat délután hivatalos Facebook-oldalán tartott bemutatkozó programismertető beszédet, amelyben ismertette terveit és elképzeléseit, milyen lenne az általa vezetett Magyarország.

Kiderült, hogy a 99 nevet kapta a Karácsony Gergely által életre hívott mozgalom, amely nem a pártok helyett, hanem a pártok mellett szeretné végezni a tevékenységét, és a következő hetekben fogja nyilvánosságra hozni a Karácsony-féle programot.

Budapest főpolgármestere már most annyit elárult: a cél alapvetően a jóvátétel, hogy visszaszolgáltassák mindazt, amit a kiváltságos egy százalék, a hatalom elvett az emberektől, a 99 százaléktól. Továbbá az, hogy újjaépítsék a köztársaságot, és helyreállítsák a jogállamot, mert ahogy Karácsony fogalmazott, 

meg kell állítani a fékeit és ellensúlyait vesztett kiváltságos egy százalékot.

A 99 mozgalom munkájában a főpolgármester szerint bárki részt vehet, akár pártok is. Az elkövetkező hetekben a mozgalomhoz csatlakozók most Karácsony Gergely kilencpontos kormányprogramjának kidolgozásában is részt vehetnek. Ezt néhány hét múlva fogják nyilvánosságra hozni. 

Mint kiderült, a 99 mozgalom olyan embereket hozott össze Karácsony Gergely köré, mint Ángyán József agrárszakember, Alföldi Róbert rendező, Ferge Zsuzsa szociológus, Kis János filozófus és ifjabb Bibó István, Karácsony Gergely politikai példaképének fia.

A közösséghez bárki csatlakozhat, aki híve a változásnak, és pártok is részt vehetnek benne. Karácsony Gergely új közösségeket szeretne építeni, és szeretne beszélgetni mindazokkal szerte az országban, akik változást szeretnének.

Football news:

Turkey conceded 7 goals at the Euro - like its three group rivals in total
Italy with a total score of 32:0 won 11 matches in a row
Eden Hazard: Ramos is one of the best defenders in the history of football. I hope he still has everything ahead of him
Mancini replaced Donnarumma with Siriga in the 89th minute of Italy's game against Wales
Italy in the 1/8 finals of the Euro will play with Ukraine or Austria
Mancini's Italy have 30 consecutive games without defeat. This is a repeat of the record of the national team
37-year-old Pandev will finish his career in the national team of North Macedonia after Euro 2020