Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Jön a melegfront, aligha ússzuk meg szárazon

Kedd este túlnyomóan borult lesz az ég, északkeleten van nagyobb esély átmeneti szakadozásokra. Az éjszaka második felére egyre inkább gyengül, majd szűnik a csapadék – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Kedd este a lehullott hó olvadni fog. A délnyugati, nyugati szél nagy területen marad erős, néhol viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet hajnalban általában 1 és 6 fok között alakul, de a kevésbé szeles északkeleti határvidéken ennél akár hidegebb is lehet.

Várható hőmérséklet kedd éjjel
Várható hőmérséklet kedd éjjel

Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Szerda reggel erősen felhős vagy borult lesz az ég. Érdemi csapadék nem várható, de az északi megyékben helyenként gyenge eső, futó zápor előfordulhat. A délnyugati szél csak kevés helyen erősödhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 11 fok között alakul.

Várható hőmérséklet szerda hajnalban
Várható hőmérséklet szerda hajnalban

Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint a Dunántúl északi felében, a Dunakanyarban és az Északi-középhegységben lehetséges havas eső, havazás, ami az esti, késő esti órákban fokozatosan havas esőre, majd esőre vált. A kialakult hóréteg éjjel gyors olvadásnak indul. Szerda reggelig a nyugati, délnyugati szelet az Északi-középhegység magasabban fekvő területein viharos, 60–70 kilométer per órás széllökések is kísérhetik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közösségi oldalán közzétett bejegyzése szerint északnyugat felől egy melegfront érkezik,

amelynek melegszektora térségünk fölött záródik, így okklúziós frontként hagyja el a Kárpát-medencét.

Szerdán már egy másik melegfront lesz hatással időjárásunkra. Késő délutántól, estétől csapadék is várható. A lehulló hó a legtöbb helyen olvad majd, vagy meg sem marad, helyenként azonban néhány centiméteres hóréteg nem zárható ki, erre nagyobb esély az északi megyékben van – tették hozzá.