Hungary

Júliusban már bárki nyaralhat Spanyolországban

Spanyolország júliusban megnyitja határait a nemzetközi turizmus előtt - közölte szombaton a Reuters tudósítása szerint az ország miniszterelnöke, Pedro Sánchez.

Spanyolország az egyik a koronavírustól leginkább sújtott országok közül: összesen több mint 280 ezren fertőződtek meg, és 28 ezernél több halálos áldozata volt a járványnak. Az enyhítéseket ezen a héten kezdték meg, a járvány két helyi gócpontja, mostanra Madrid és Barcelona térségében is megkezdték a korlátozások feloldását, de a kevésbé fertőzött régiók már az enyhítés második fázisnál tartanak.

A nyitással együtt az ország történetének leghosszabb gyászidőszakát is meghirdette Pedro Sánchez miniszterelnök, aki a szombati sajtótájékoztatóján közölte, hogy keddtől 10 napos nemzeti gyász kezdődik a koronavírus spanyolországi áldozataira emlékezve. Sánchez kiemelte, hogy ez a tíz nap lehetőséget nyújt kifejezni az áldozatok elvesztése miatti fájdalmat, megbánást és az irántuk tanúsított nagyrabecsülést.

„A neheze már elmúlt” – fogalmazott a miniszterelnök, köszönetet mondva az állampolgároknak példamutató magatartásukért, hangsúlyozva, hogy „a spanyol nép fékezte meg a vírust” azzal a közös áldozatával, amit a karantén jelent. Pedro Sánchez hangsúlyozta, hogy „a győzelem egy lépésre van”, de a vírus még nem tűnt el, és amíg nem születik meg a védőoltás vagy más gyógymód, addig minden cselekvést az óvatosságnak kell vezérelnie. Hozzátette: a koronavírus kimutatására eddig 3,5 millió szűrővizsgálatot végeztek el az országban.

A turizmus újranyitásának fő kérdéseiről és kockázatairól ebben a cikkünkben írtunk részletesen:

Football news:

Nice joined the fight for defender Olympiakos Tsimikas. Loco is Interested in Him
Lacazette has rejected the offer of Inter. He can be traded to Atletico for Lemar
Former CSKA chief scout: 99% of a scout's work is wasted. This is a specific feature
Victor Valdes led the club from the Spanish 4th League
Agent Jorginho: Two non-Italian top clubs contacted me
Atalanta defender Castan is of Interest to Tottenham, Leicester and West ham
Captain Valeika was born in Moscow. Russian Russian mother, father-conductor, performed with Celine Dion and still supports Spartak