Hungary
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Karácsony: Ha tehetnék, már rég legyilkoltak volna minket

A főpolgármester Márki-Zay Péter mellett kampányolva beszélt az önkormányzatok ellehetetlenítéséről.

Az ellenzék jelentős része a 2022-es parlamenti választáson a saját esélyeit növelő új, demokratikus intézményként tekint az előválasztásra – ugyanezt a kormány és a Fidesz “Gyurcsány-show-nak" és “bohózatnak” tartja. Az előválasztáson dől el a 106 egyéni körzetben legesélyesebbnek tűnő ellenzéki képviselőjelölt személye és így választják ki az Orbán Viktor kihívójaként fellépő közös miniszterelnök-jelöltet is. Az előválasztás fejleményeit cikksorozatunkban követheti.

Dobrev Klára és Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt is folytatta a kampányát pénteken. Az Infostart cikke szerint a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje Miskolcra ment Karácsony Gergellyel.

A főpolgármester arról beszélt a fórumon, hogy „a kormány gyűlöli az önkormányzatokat”.

Ha tehetnék, már rég legyilkoltak volna minket. És tulajdonképpen ezt is teszik, amikor elveszik az iskoláinkat, elveszik a forrásainkat

 – tette hozzá Karácsony.

A Márki-Zayt támogató párbeszédes politikus szerint Orbánék tudják, hogy nincs ma Magyarországon nagyobb kihívás a kormány politikájával szemben, mint azok az önkormányzatok, akik nem uralkodni akarnak az embereken, hanem szolgálni őket.

Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje a mai kampányeseményén a rezsivel foglalkozott többek közt. Az Infostart szerint azt mondta, be kellene vezetni egy sávos közműdíjat, azon belül pedig egy alap mértékéig járó ingyenes, úgynevezett közműminimumot a vízre, a gázra és a villamos energiára.

Az előválasztás október 16-án, szombaton ér véget. A szavazatokat október 17-én, vasárnap fogják Budapesten megszámolni a civil és pártos aktivisták közösen. A végeredményt várhatóan vasárnap késő éjjel jelenti be az OEVB. Eddig több mint 441 ezren adták le a voksukat a második fordulóban, amelyben 127 ezer új szavazó vett részt.