Hungary
An article was changed on the original website An article was changed on the original website

Karius tényleg agyrázkódást szenvedett a BL-döntőben

A Liverpool szurkolói eddig is pedzegették már, hogy Loris Karius BL-döntőben nyújtott botrányos teljesítménye egy Sergio Ramos könyökösnek volt köszönhető, hétfőn azonban hivatalos is lett a dolog, az orvosi vizsgálatok alapján ugyanis a kapus agyrázkódást szenvedett, ami befolyásolhatta a látását a meccs hátralevő részében – írja a BBC .

A német kapust Bostonban vizsgálták meg, az orvosok szerint pedig az agyrázkódás hatásait valószínűleg azonnal érezhette Karius és elképzelhető, hogy ez kihatott a játékára is. Dr. Ross Zafonte, a játékost vizsgáló orvos elmondta, a meccs felvételeit, a vizsgálatokat és objektív méréseket alkalmazva jutott erre a konklúzióra, álláspontja szerint pedig a játékos

részlegesen elveszthette a térlátását az agyrázkódást követően.

Az ominózus eset egyébként a 48. percben történt, 0-0–s állásnál egy Real Madrid támadás közben, amikor a kapu fele mozgó Sergio Ramos látszólag összeütközött Virgil van Dijk-kal a tizenhatoson belül, és úgy esett el, hogy közben lekönyökölte a Liverpool kapusát is.

Ramos a tizenegyest, Karius meg a szabálytalanságot reklamálta, de végül nem lett semmilyen ítélet a dologból, a jelek szerint ugyanakkor mégis hatással volt az eset a meccs végkimenetelére, ez után pár perccel dobta ugyanis Benzemához a labdát Karius és nincs kizárva, hogy Balde bevédett lövésére is ez a magyarázat.

A döntőben 3-1–re győzött a Real Madrid, főleg Loris hatalmas potyáinak, illetve Szalah sérülésének köszönhetően.

Football news:

Dani Alves on Ramos' foul: Real Madrid have taught us to do more than we are used to
Barcelona played the best match at Setien. Even Griezmann scored: a perfect parachute after a heel pass from Messi
Arsenal have nothing to celebrate, they have to take every opportunity. Mourinho responded to the gunners' joke about Tottenham
Kike Of Setian: I understand less and less VAR
MATIC has extended his contract with Manchester United until 2023
With the death of Morricone, part of the world's cinema goes. De Laurentiis on the composer
Josep Bartomeu: Setien is doing a great job. We have full confidence in him