Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kémvideón a Mercedes utolsó kombija, az új E-osztály

Hamarosan érkezik az immár 6 éves múltra visszatekintő aktuális E-Klasse utódja, melynek puttonyos változata a gyártó utolsó kombija lehet.

A Mercedes 2016 elején leplezte le az E-osztály aktuális ötödik generációját, és a C-osztály bátyjának, illetve az S-osztály kistestvérének tekinthető típus 2020 tavaszán esett át egy komolyabb ráncfelvarráson.

Tavaly szeptemberben bemutatkozott az E-Klasse elektromos testvérmodelljének tekinthető és általunk is alaposan letesztelt vadonatúj EQE, és nyílt titok, hogy a Mercedesnél már javában zajlik a következő generációs E-osztály fejlesztése.

Utóbbi prototípusait eddig csak szedán formában láthattuk a különböző kémfotókon, az alábbi friss kémvideó főszereplője azonban két álcázófóliás kombi:

Német lapértesülések szerint a Mercedes 2030-ig teljesen kivezeti majd a piacról a T jelzéssel rendelkező kombi modelljeit. A dominót várhatóan a Kecskeméten gyártott CLA praktikusabb Shooting Brake változata indítja majd meg, mely 2025-ben utód nélkül távozhat a piacról.

Mercedes-AMG CLA 43 Shooting Brake

©

Előreláthatólag hasonló sorsra jut a C-osztály 2021-ben debütált ötödik generációjának kombi kivitele is, mely már nem kap majd utódot.

Legtovább várhatóan az E-osztály T-modellje lesz elérhető a kínálatban: a következő generációs E-Klasse 2023-2024 magasságában kerülhet forgalomba és a kombi verzió előreláthatólag 2030-ig lesz kapható.

Emlékeztetőül, a közelmúltban generációváltáson átesett C- és S-osztályra nagyon hasonlító E-osztály jelenleg kapható szedán kivitele így fest:

©

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.