Hungary

Kizárja a rokonait a közbeszerzésekből Márki-Zay Péter

Korábban volt belőle problémája, hogy a sógornője férje nyert megbízást.

Sajtótájékoztatón jelentette be Hódmezővásárhely polgármestere, Márki-Zay Péter, hogy péntekre véleményező közgyűlést hív össze, ahol felülvizsgálják a város közbeszerzési rendeletét. Ha átmegy a módosítás, a jövőben nem fordulhatna elő, hogy Márki-Zay bármelyik rokona kap önkormányzati megbízást.

Az ügy azért lett valószínűleg sürgető, mert előző héten a Partizán vendége volt a politikus, ahol elmondta, decemberben a sógornője férje nyert egy közbeszerzést, bár állítása szerint nem tudott róla, és nem is örült neki, de mivel ő adta a legjobb ajánlatot, mellette döntött.

“Ebben a helyzetben nekem azt kellett mérlegelni, hogy szabályosan megtagadhatom-e ennek a szerződésnek az aláírását” - mondta Márki-Zay, aki akkor nem tagadhatta meg, mivel az önkormányzat anyagi érdeke is ahhoz fűződött, hogy a legkedvezőbb ajánlatot nyújtó céggel kössön szeződést.

A miniszterelnök-jelöltnek bejelentkező Márki-Zay azt ígérte, hogy kormányváltás esetén nem a miniszterelnök családja fog meggazdagodni 2022 után, hanem nyílt beszerzéseket írnak ki, és mindig a legjobb ajánlatot tevő cég nyer majd. “Nem az zavar, hogy Orbán Viktor édesapja, veje vagy gázszerelője kap állami megbízásokat, hanem az zavar, hogy ezt feltűnően korrupciógyanús módon teszik, (…) a versenyt lekorlátozzák, a beszerzéseket leszűkítik egy nagyon szűk üzleti körre” - mondta.

Football news:

Griezmann spoke with Hamilton and visited the Mercedes boxes at the Spanish Grand Prix
Barcelona feels that Neymar used it. He said that he wanted to return, but extended his contract with PSG (RAC1)
Aubameyang to the Arsenal fans: We wanted to give you something good. I am sorry that we could not
Atletico did not lose at the Camp Nou. Busquets' injury is the turning point of the match (and the championship race?)
Verratti injured his knee ligaments in PSG training. Participation in the Euro is still in question
Neymar's contract in one picture. Mbappe wants the same one
Manchester United would like to sign Bellingham in the summer, not Sancho. Borussia do not intend to sell Jude