Az AutoWallis Csoport az elmúlt két évben a végrehajtott tranzakciók finanszírozására és hitelkiváltásra összesen 9,6 milliárd forintért bocsátott ki hosszú lejáratú kötvényeket, több lépésben és különböző konstrukciókban közel 6 milliárd forint értékben emelt tőkét. A további jelentős növekedési tervek finanszírozására, a 2025-re kitűzött stratégiai tervek megvalósítására az AutoWallis 6-8 milliárd forint közötti intézményi és lakossági forrásbevonást tervez (túljegyzés esetén lehet magasabb) az idei év hátralevő részében.

A csoport által tervezett nyilvános forrásbevonás az első lehet 2017 óta a Budapesti Értéktőzsdén, ami nem csak emiatt, hanem a forrásbevonás tervezett mérete miatt is fontos lépés lehet a magyar tőkepiacon. A tranzakció lebonyolításához szükséges előkészítő lépéseket a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett társaság megtette, az ehhez szükséges Befektetési Tájékoztatót a Magyar Nemzeti Banknak az engedélyeztetési eljárásra beadta.

A növekedési tervek finanszírozása mellett a forrásbevonással fontos céljuk, hogy a társaság részvénypiaci súlya, a részvények likviditása, forgalma tovább bővüljön - mondta Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. A lakosság számára ez lehet majd az első lehetőség, hogy részt vegyen a társaság tőkeemelésében, így bíznak benne, hogy a jelenleg több mint 2 300 lakossági részvényes mellé több száz új befektető csatlakozik majd azzal a céllal, hogy támogassa az AutoWallis növekedési stratégiáját.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!