Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kovács Zoltán még egy alákérdezős interjúban is kitérő válaszokat ad

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkárt arról kérdezte a kormánypárti napilap, hogy mi a véleménye arról a vádról, miszerint Orbán Viktor eddig minden szankciót megszavazott, miközben a kormány ellenzi azokat.

Egészoldalas nagyinterjút adott a Magyar Nemzetnek Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, amiben előbb hosszasan dicsérte a kormányt a nemzeti konzultáció miatt, mivel az szerinte felhatalmazást ad a kormány kezébe, hiszen a konzultációs adatok birtokában a miniszterelnök megmutathatja, hogy mennyien támogatják az álláspontját, és erre senki nem mondhatja az unióban, hogy valótlan adatok lennének.

Az interjút készítő újságíróban fel sem merült, hogy szembesítse Kovácsot azzal, hogy a nemzeti konzultációk online felületének meghackelése, azaz egy program általi sorozatos kitöltése, nem számít bűncselekménynek a nyomozóhatóságok szerint. Ráadásul az online formáját egyetlen érvényes e-mail cím birtokában ki lehet tölteni, semmiféle azonosítási eljáráson nem kell hozzá keresztülmenni. Így tölthette ki a kérdőívet Charles Darwin, a 130 éves besenyeszögi lakos is.

Ez persze csak a bemelegítés volt, igazán érdekessé akkor válik a beszélgetés, amikor a kérdező arra terelte a beszélgetést, hogy a baloldal azzal vádolja Orbán Viktort, hogy megszavazta a szankciókat, amik ellen a kormány most fellép. Most arról ne nyissunk vitát, hogy ez mennyiben vád és mennyiben inkább tény, hanem nézzük, hogy mit reagált erre Kovács. Leginkább semmit, ugyanis ehelyett arról kezdett beszélni, hogy Orbán a Krím 2014-es elfoglalása óta minden fórumon azt hangsúlyozza, hogy a szankciós politika nem alkalmas a katonai-politikai célok elérésére, ehelyett olyan más eszközökkel kellene élni, amelyek hatékonyak lehetnek és jobb tárgyalási feltételeket adhatnak az EU számára. Persze, ahogyan előtte minden más kormánypárti potentát, aki szóba hozta a témát, úgy Kovács sem fejtette ki mélyebben, hogy milyen eszközökben látja a szankciós politika alternatíváját.