Hungary

Kövér 4,4 millióra büntette Jakabot a krumplis akciója miatt

Rekordbüntetést kapott Jakab Péter a múlt heti, krumpliszsákos akciója miatt.

Példátlanul magas összegre, 4,4 millió forintra büntette Kövér László házelnök Jakab Pétert, a Jobbik elnök-frakcióvezetőjét, a múlt heti krumpliszsákos akciója miatt – írta az Alfahír.

Az ügy előzménye, hogy Jakab egy zsák krumplit akart Orbán Viktor miniszterelnöknek adni a Parlamentben, hogy így reagáljon a borsodi időközi választás eredményére; Jakab ugyanis úgy véli: a Fidesz krumpliosztással szerzett szavazókat. Jakab azonban nem tudta átadni a zsák krumplit Orbánnak, mert többen is útját állták.

“Egy jogállamban ezzel nyilván lehetne jogi útra terelni az ügyet, de mi nem élünk jogállamban. Annyit tehetünk, hogy a mentelmi bizottsághoz fellebbezünk, de azért nagy csodavárás nincs ebben a kérdésben” – mondta a politikus a portálnak. Jakab hozzátette, “nem tehettem mást, mint hogy azzal a krumplival, amit a Fidesz osztogatott Borsodban és az egész országban immár 10 éve, megajándékozzam a "kedves vezetőt", hogy lássa, milyen az, amikor csak ennyire értékelik az embert”.

A Jobbik elnöke tavaly júniusban egy zacskó száraztésztát adott a kormányfőnek, akkor sikerrel.

Football news:

Lewandowski on the cancellation Of the Golden ball 2020: Many people know that I had the best season. I'm glad everyone saw it
City had a row with Porto over a report on the website: the Portuguese attacked Pep and Fernandinho, and Silva was accused of racism
Jose Mourinho: I'm 57, very young. I will train for another 10-15 years
Davis is named the best player in Canada in 2020
Iker Casillas: Zidane is great. He has earned the right to coach Real Madrid
Gattuso on Napoli: Almost lost to AZ, although they could have reached the playoffs
Mikel Arteta: Arsenal in the Premier League are not as formidable in attack as in the Europa League