Hungary

Leégett a házuk, de még fél évig kapták a villanyszámlát

Ráadásul lehet, hogy a tüzet is az áramszolgáltató okozta.

Fél éven át számlázta a nem létező áramfogyasztást a közműszolgáltató annak az albertirsai családnak, akiknek tavaly nyáron leégett a házuk - írja a Mérce.hu.

Az NKM Zrt. csak most vett fel jegyzőkönyvet a tavaly júliusi tűzesetről, miután Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője levélben fordult a közművekért felelős Mager Andrea miniszternek.

Ezután az addig felhalmozódott, 700 ezer forintos számlatartozást is törölték.

A családnak korábban is volt vitája az áramszolgáltatóval. Egy vezetékcsere után feszültségingadozásra, és megmagyarázhatatlanul megnövekedett áramfogyasztásra panaszkodtak, de a vállalat nem foglalkozott a bejelentéseikkel.

A lakástűz okát nem sikerült még tisztázni, de mivel a tűz a korábban, a cég által cserélt vezeték környékén keletkezett, gyanítják, hogy köze lehet hozzá. Egy környékbeli másik háznál már megállapították, hogy ott a villanyóra közelében keletkezett tűz.

Tordai a Facebookon félsikernek nevezte az eredményt, és kifogásolja, hogy az NKM nem vizsgálta ki a feltehetően az áramingadozásból fakadó szerencsétlenséget, és kárpótlásról sem esett szó.

Football news:

Cavani has returned to training and is likely to play against Crystal Palace
Fabio Capello, Juventus played Rugby against the Port. Only Ronaldo and Chiesa can make a difference in this squad
Neymar: I posted how I was recovering from my injury, and I didn't get any messages saying, Wow, what a professional. No
Ole Gunnar Solscher: The work of the judges is very difficult and without additional pressure. We have to make their decisions
Joan Laporta: I'm sure Messi won't stay at Barca if I don't win the election. He gives the club 30% of revenue
Trent had idolized Gerrard since he was a kid, and he was in a fairy tale: he got Steven's care and the captain's armband. The story of a great relationship
Hazard's recovery from the injury is delayed. He probably won't play against Atletico on March 7