logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Hungary

Lelőtték a gyűjtötábor rendőreire támadó anarchistát Seattle-ben

Lelőttek egy fegyveres férfit, aki a Seattle-ben lévő menekülttábor rendőrei ellen készült támadásra. Az anarchista körökben ismert aktivista állítólag az illegális bevándorlók deportálása elleni tiltakozásként tervezte el az akciót. A 69 éves  Willem Van Spronsen molotov-koktélokkal és puskával volt felfegyverkezve.

A terve az épület felgyújtása volt, megpróbált lángra lobbantani egy olajoshordót is. Egyelőre nem ismertek a lövöldözés részletei, amely során Van Spronsen meghalt. Annyit tudni, hogy abban a tábor négy őre is részt vett.

Willem Van Spronsen
Willem Van Spronsen

Fotó: KOMO News

„Készen állt a halálra” – mondta az AP szerint a férfi egyik ismerője. Antifasiszta körökben hős elvtársként emlékeztek meg a radikális akció végrehajtójáról. 

Van Sporensen rendszeres résztvevője volt a Donald Trump menekültpolitikája elleni tiltakozásoknak. Tavaly egy demonstráción egy redőrrel került összetűzésbe, emiatt hivatalos személy elleni erőszak miatt ítélték el.

A veterán tüntető a fegyveres akció előtt néhány órával is demonstráción vett részt, nem messze a gyűjtőtábortól, ahol a tervezett kitoloncolás ellen tiltakoztak.  A seattle-i Tacoma gyűjtőtábor körülményei miatt korábban több ott tartott bevándorló tiltakozott. Tavaly egy orosz menedékkérő éhségsztrájkot tartott, később pedig öngyilkos lett-

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO