Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Lengyel miniszterelnök-helyettes: "nagyon komoly probléma van Magyarországgal jelenleg, amelyet én nem kívánok félvállról venni.”

Keményen bírálta Magyarországot Jarosław Kaczyński lengyel miniszterelnök-helyettes egy választókkal tartott eseményen a lengyelországi Sochaczew városában – írja a Népszava.hu.

Lengyel miniszterelnök-helyettes: "nagyon komoly probléma van Magyarországgal jelenleg, amelyet én nem kívánok félvállról venni.”

Jaroslaw Kaczynski és Orbán Viktor 2021. december 4-én Varsóban. 

Fotó: WOJTEK RADWANSKI / AFP

A lap emlékeztet arra, hogy az EU szankciókat akart bevezetni a Vlagyimir Putyin orosz elnök szövetségesének számító Kirill pátriárkával szemben, ám Magyarország tiltakozása miatt az orosz ortodox egyház vezetőjét levették a szankciós listáról. Kaczyński az uniós szankciók elleni magyar tiltakozással kapcsolatos kérdésre azt válaszolta:

„Nos, ezért a Kirillért nagyon kis árat kellett fizetni az ilyen esetekben szükséges egyhangúságért. De valóban nagyon komoly probléma van Magyarországgal jelenleg, amelyet én nem kívánok félvállról venni.”

A Jog és Igazságosság lengyel kormánypárt elnöke azonban azt mondta, hogy míg Magyarország nyíltan ellenez szankciókat, addig Franciaország, Németország és néha Hollandia is ezt csinálja, csak „finomabban”.

Kaczyński úgy véli, hogy a háború valószínűleg sokáig elhúzódik, és az oroszok megpróbálnak legalább részsikereket elérni.