Hungary
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Márki-Zay: "Nagy tapsot Dobrev Klárának!"

Debrecenben kampányolt péntek délután Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje.

Márki-Zay: "Nagy tapsot Dobrev Klárának!"

A rendezvényen megjelent Fekete-Győr András, a Momentum frissen lemondott elnöke, Pálinkás József, az Új Világ Néppárt elnöke, valamint Gyurcsik Ádám, az MFM ifjúsági mozgalom elnöke. Karácsony Gergely nem tudott jönni, de távollétében is tapsot kapott a közönségtől.

Márki Zay – amellett, hogy sorolta a DK furcsa sms-kampányát és az olykor gyűlöletkeltően viselkedő pártsajtóját – méltatta vetélytársa, Dobrev Klára erényeit. 

Azt mondta, Dobrev Klárának nagy csodálója azért, amit eddig elért. Ha valaki azt gondolta, hogy nőként nem lehet valaki sikeres, akkor ezt most Dobrev megcáfolta.

"Nagy tapsot Dobrev Klárának"

- kiáltotta Márki-Zay, a közönség hajlott is erre.

Arról, hogy a két jelölt versenye hogyan állhatott tegnap, itt írtunk >>

Majd hozátette, "Gyurcsány Ferenc is fog még rám szavazni (áprilisban)". Elmondta, olyan széles összefogás kell, amelyben az ellenzékiek mellett a korábban a Fideszre szavazók is helyet kapnak.

Jövő áprilisig nagyon sok fideszes szavazót kell meggyőznünk

- tüzelte szimpatizánsait a miniszterelnök-jelölt.

Beszélt még arról, hogy széles nemzeti összefogással kell majd irányítani az országot egy Orbán utáni világban, és ami a legfontosabb, senkinek sem kell attól fogva félnie a véleménye miatt. Rámutatott: Magyarország az Unió éltanulójából a második legszegényebb országává vált, viszont szám szerint itt él a legtöbb szegény ember. Románia fogyasztásban már 20 százalékkal előttünk áll, és hamarosan egy főre jutó GDP-ben is megelőz bennünket.

Ígérte az Európai Ügyészséghez való csatlakozást és a bal- és jobboldali korrupció ellen egy igazi nagyágyút vet majd be: Hadházy Ákost.

Márki-Zay Péter azt is elmondta, sok embert kell még meggyőzni holnapig, köztük sok fideszest is, ha változást szeretnénk. A videón visszahallgatható az egész rendezvény:

Forrás: Facebook/Márki-Zay Péter