Hungary

Meghalt a meghekkelt Orbán-interjú miatt jogtalanul kirúgott lapszerkesztő

A fehérvári újságíró 57 éves volt.

Meghalt Klecska Ernő újságíró, a Fejér Megyei Hírlap volt lapszerkesztője, ismert székesfehérvári publicista – írja a Media1.

Klecska húsz éven keresztül dolgozott a Fejér Megyei Hírlapnak, egészen 2016-ig. Főként gazdasági témákkal foglalkozott. A megye gazdasági körülményeinek bemutatásában végzett munkájáért 2002-ben megkapta a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Sajtódíját, 2016-ban Szabad Sajtó Díjjal ismerték el.

Klecskát négy éve elbocsátották a laptól, miután a nevét megpróbálták összefüggésbe hozni a meghekkelt Orbán Viktor-interjúval. A történtek miatt az újságot kiadó Mediaworksöt Klecska beperelte. A bíróság később jogerősen kimondta, hogy a publicistát törvénytelenül bocsátották el a Fejér Megyei Hírlaptól, mert nem volt részese a történteknek, emiatt kártérítést ítéltek meg neki.

A Media1 szerint Klecska Ernő 2017-től a Fehérvár Kukac hír- és véleményportál főszerkesztője volt, illetve a budapesti Athéné Gimnázium pedagógusaként dolgozott.

A sajtómunkást 57 évesen korában érte a halál.

Football news:

Tuchel devoted a lot of time to tactics and talked to all the Chelsea players at the first training session
Ibrahimovic after clash with Lukaku: In the world of Zlatan, there is no place for racism
Milan defender Musacchio has passed a medical in Lazio
Arsenal is a big club in England. Ødegård fit into the role of the tens of Arteta. Holand on Martin
Klopp on Lampard's resignation: Abramovich is not the most patient man in the world. It is cruel to make this decision so early
Berbatov on Suarez: Barcelona showed disrespect and pays for it. Luis must be dying of laughter
In the environment of Messi deny that the player and his family members learn French