Hungary

Megkérdeztük, mi alapján jött ki a 650 ezres látogatószám a vadászati kiállításon

Konkrét választ nem kaptunk, de a szervezők emlékeztettek, hogy a kiállítás nem csak a Hungexpón zajlik.

Kedden korábban megírtuk, hogy Bors Richárd, a rendezvény szakmai igazgatója szerint nagyon sok a látogató az "Egy a természettel" Vadászati és Természeti Világkiállításon: a nyitó hétvégére több mint 30 ezren váltottak jegyet a Hungexpóra, és mivel a rendezvény nemcsak a fővárosban zajlik, a teljes látogatószám már elérte a 650 ezret.

Szerettük volna megtudni, hogy a rendezők az említett 650 ezres látogatói számot milyen számítással állapították meg, ez vajon az eladott jegyek számát jelöli-e, illetve – mivel több forrásból is azt információt kaptuk, hogy iskolás csoportoknak kötelező jelleggel kell kilátogatniuk a kiállításra, a belépő felét pedig a tanároknak és a diákoknak is fizetniük kell – megkérdeztük azt is, tudnak-e olyan esetről, amikor nem volt ingyenes a belépés iskolás csoportoknak.

A sajtóosztály válasza szerint a Hungexpóra már az első négy napban közel 50 ezren látogattak el, de a kiállítás központi helyszíne mellett „például Keszthely, Vásárosnamény, Hatvan, Gödöllő, Kaposvár, Kaszó, Soponya, Lábod-Nagysallér, Bárdudvarnok, Bőszénfa, Kardosfa, Zselic, Tihany, Révfülöp, Derekegyháza, Rádpuszta, Komárom, Kecskemét vagy éppen Szilvásvárad is várja a látogatókat az eseménysorozat programjaival. Mindemellett további 529 vadásztársaság szervez hivatalos kapcsolódó programokat az országban. Nem véletlen tehát, hogy a Világkiállítás eseménysorozatának részeként több mint ezer programon és több száz helyszínen részt vett látogatók száma mára már meghaladta a 650.000 főt. A Világkiállítás kísérőeseményei között a látogatók megtalálják a következő hetekben a FeHoVa Pluszt, az OMÉK-ot, a Nemzeti Vágtát és az Egy a Természettel Kulturális Fesztivált is, de részt vehettek szeptember 2. és 5. között a FEI Négyesfogathajtó Európa-bajnokságon is” – írták.

Hozzátették: a Fátyol Iskolaprogramban az első két napon több mint 150 diákcsoport és 6000 diák vett részt az ország különböző pontjairól. „A gyerekek vezetett sétákon ismerkedhetnek meg a pavilonok látványos és ismeretterjesztő tartalmával. A Fátyol Iskolaprogramra eddig közel 50 ezer diák jelentkezett, de továbbra is folyamatosan érkeznek a regisztrációk. A programban résztvevő diákok és kísérőtanáraik is ingyenesen látogathatják a kiállítást, sőt a MÁV járatain 100 százalékos kedvezményt biztosítunk számukra. A Fátyol Iskolaprogramban való részvétel természetesen önkéntes jelentkezésen alapul és a honlapunkon kitölthető űrlapon keresztül történik. A Világkiállításra a 6 éven aluliak számára ingyenes a belépés, és 50 százalékos kedvezményre jogosultak a diákok, amennyiben nem a Fátyol Iskolaprogram résztvevőiként érkeznek”.

Football news:

Juventus lost for the first time in 10 matches. There were 7 wins and 2 draws
Giorgio Chiellini: I had thoughts about retirement, but the desire to play in the Euro forced me to continue working
Falcao scored for Barcelona in 4 of 5 matches - for Rayo Vallecano and Atletico
Milan has extended the contract with Kier until 2024
Barcelona never shot on target in the first half of the match with Rayo Vallecano
Salah is a real hard worker, he has no days off. I don't know how Ronaldo and Messi work, but I know Mo! Adrian on the Liverpool midfielder
36-year-old Fernando Llorente has moved to Eibar