Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Megléphetett a házi őrizetből az orosz tévés, aki élő adásban tiltakozott a háború ellen

Ő volt az, aki az esti, állami híradóban "No War" táblával demonstrált.

„Különleges katonai műveletnek” nevezett nyílt háborút indított Vlagyimir Putyin Ukrajna ellen. A harcok február óta tartanak, az orosz erők több ezer civil életének vetettek véget. Cikksorozatunkban minden fejleményről beszámolunk.

Oroszország a keresett személyek listájára tette Marina Ovszjannikovát miután eltűnt az otthonából - írja a Guardian. Az orosz állami tévé egykori szerkesztője mint emlékezetes, az ukrajnai háború elleni tiltakozásul megszakította márciusban az esti híradót. A 44 éves ukrán születésű Ovszjannikova berontott a stúdióba és élő adásban mutatott fel egy „No War” feliratú táblát. 

Augusztusban vádat emeltek ellene, mert továbbra is tüntetett a háború ellen, a nyáron például egy "Putyin gyilkos, a katonái fasiszták" feliratú transzparenssel ment ki a Moszkva folyó partjára, a Kremlel szembe. Ezt követően került házi őrizetbe és ha elítélik, akár 10 év börtönt is kaphat.

Ovszjanniková volt férje szombaton jelezte a hatóságoknak a nő, hogy a kislányával együtt eltűnt a házi őrizetből ezt követően az orosz Belügyminiszérium körözési listára tette.