Hungary

Megpróbálják felébreszteni a mesterséges kómából a Lengyel Körversenyen bukó kerékpárost

Fabio Jakobsen állapota súlyos, de stabil.

Öt órán keresztül műtötték Fabio Jakobsent, aki a Lengyel Körverseny első szakaszán borzasztó nagyot bukott – írták az Eurosport kerékpárral foglalkozó portálján. A holland versenyző állapota súlyos, de stabil, agykárosodása és gerincsérülése sincsen, de a mellkasát akkora ütés érte, hogy az még akadályozza a légzését.

Egyelőre mesterséges kómában tartják, de csütörtökön még megpróbálják felébreszteni.

A verseny szerdai nyitószakaszának utolsó méterein Dylan Groenewegen és Jakobsen sprinteltek a győzelemért, az első pozícióan lévő Groenewegen bevágott a mögüle gyorsabban érkező Jakobsen mellé, és a könyökét is kitette. Jakobsen több kordont és egy versenybírót is felborított, majd a célkapu szélének ütközött. (A bukást felülről is mutatják az Eurosport videóján, , hogy nem véletlen mozdulat okozta a balesetet.)

Groenewegent kizárták a versenyből, Jakobsen csapatának, a Deceuninck – Quick-Stepnek a csapatfőnöke, Patrick Lefevere arról írt, hogy börtönbe kéne küldeni egy ilyen mozdulatért.

Football news:

Christian Zaccardo: Miranchuk was a top player in Russia. A very important transfer for Atalanta
Milan can rent Nastasic with a buyout commitment
Nacional is not happy with the appearance of the Ronaldo Academy in sporting. The Academy of the club from Madeira is also named after the Portuguese
Liverpool did not find money for Werner, and then bought Jota for almost the same amount. And there is no contradiction at all
Ole Gunnar Solskjaer: Manchester United need 4-5 games to get going
Roma were awarded a technical defeat in the match against Verona. The club wrongly stated Diawara
Italian sports Minister: we will do everything To make the stadiums open again, from October 8