Hungary

Megszólalt a miniszter, aki szerint az emberek menjenek ki a szabadba, és tárják szét a lábukat

India nyolcmillió adag, az amerikai Johnson & Johnson vállalat által kifejlesztett és az országban egy hazai cég által előállított vakcinát fog szállítani az indo-csendes-óceáni államoknak - jelentette be pénteken Washingtonban Narendra Modi indiai miniszterelnök.

A politikus a négyes partnerség, az Ausztráliát, az Egyesült Államokat, Indiát és Japánt magába foglaló kvartett találkozóján beszélt erről.

A fórumon a vendéglátó amerikai elnök Joe Biden, Scott Morrison ausztrál, Narendra Modi indiai és Szuga Josihide japán miniszterelnök vett részt.

A Fehér Házban tartott csúcson elhangzottakról Hars Vardhan Sringla első külügyminiszter-helyettes számolt be egy sajtótájékoztatón.

Elmondta, hogy India engedélyezni fogja nyolcmillió Covid-19 elleni vakcina exportját október végéig az Ausztrália, India, Japán és az Egyesült Államok alkotta csoportosulás által márciusban kötött megállapodásnak megfelelően.

A négyes által az év elején elért terv, amely szerint 2022 végéig egymilliárd Covid-19 oltást szállítanának Ázsiába, megrekedt, miután India, a világ legnagyobb oltóanyaggyártója áprilisban betiltotta a kivitelt a koronavírus-járvány újabb hullámának kitörése közepette.

Hars Vardhan Sringla tájékoztatása szerint a szállítmány október végére áll össze. Hozzátette, ez összeegyeztethető lesz a vakcinák exportjáról szóló indiai döntéssel. A kvartett fizet az oltóanyagért, és India viselni fogja a költségek egy bizonyos részét. Ez egy azonnali szállítás lesz a négyes részéről az indo-csendes-óceáni térségbe.

Football news:

Barcelona wants to sign Vlahovic from Fiorentina if they don't buy Holand (Gerard Romero)
Manchester United's new crisis: they lose even with Ronaldo, Pogba blames the defense, Sulscher admits mistakes
Brentford coach: Chelsea are very lucky. We dominated the last 30 minutes. He has 5 strokes!
Tuchel about 1-0 with Brentford: Chelsea were strong in the first 70 minutes and lucky in the last 20
Ronaldo has no effective actions in three consecutive Premier League games. Today he struck 3 shots, gave 31 passes and was offside 3 times
Why is Mehndi not nominated for the Golden Ball? Rüdiger about the goalkeeper's game with Brentford
The Salah-Mane-Firmino trio breaks up again: 5 goals for Watford, more than 16 Premier League teams have scored