Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Megszületett az ítélet Szilágyi István fiának ügyében: ezt a büntetést kapja azért, mert kalapáccsal halálra verte az apját

Letartóztatásban várja a másodfokú eljárás lefolytatását Szilágyi István fia, miután az elsőfokú bíróság életfogytig tartó ítélete ellen fellebbezett. 

Megszületett az ítélet Szilágyi István fiának ügyében: ezt a büntetést kapja azért, mert kalapáccsal halálra verte az apját

MTI Fotó: Soós Lajos

A Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye szerint még 2021. év tavaszán emelt vádat az ellen az ötvenes éveiben járó férfival szemben, aki 2020. május 3-án, a reggeli órákban szülei XVII. kerületi házában ismeretlen okból rátámadt idős koránál fogva korlátozottan védekezőképes, színészként (és Lópici Gáspárként) ismert édesapjára.

Szilágyi Istvánt különös kegyetlenséggel, egy kalapáccsal, 15-20 alkalommal fejen ütötte, illetve a földre került sértettet rugdosta és a mellére taposott. A sértett az elszenvedett támadástól a helyszínen életét vesztette.

Az elsőfokú bíróság életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra 25 év elteltével bocsátható.