Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Megszűnt a várólista, végre ön is elérheti a mesterséges intelligenciát, ami szavakból képeket generál

Az OpenAI népszerű képgenerátora, a DALL-E egy komoly technológiai mérföldkő, amit immár bárki kipróbálhat.

Az új szoftverek és technológiai eszközök esetében gyakori, hogy a fejlesztő fokozatosan teszi elérhetővé, de mindig csak kisebb felhasználói csoportokat bevonva. Ugyanez volt a helyzet a DALL-E nevű képgenerátorral is – de csak volt, mert a fejlesztő OpenAI azóta tett egy komoly könnyítést.

Mint azt az Engadget is írta, a cég által fenntartott várólista időközben megszűnt, ami azt is jelenti, hogy a program végre azok számára is kipróbálható, akik még egyáltalán nem tudtak elmerülni benne. Egy regisztrációra persze így is szükség lesz, de ez néhány pillanat alatt elvégezhető. (Fizetni semmiért sem kell.)

A DALL-E napjaink egyik legizgalmasabb eszköze: ahogy a fejlesztők is hangsúlyozták, a platform a semmiből, pusztán szavakból hoz létre képeket, ügyesen vegyítve a különféle témákat és szereplőket, hogy a végeredmény tényleg meghökkentő legyen. A rendszer mindehhez a mesterséges intelligenciát veszi igénybe.

A szolgáltatás használatához tartozó várólistát azután törölte el az üzemeltető, hogy egy sor újabb módosítást végzett rajta. Ennek köszönhetően a felület jobban szűri a politikával, a szexualitással vagy az erőszakkal kapcsolatos (sértő) tartalmakat. A DALL-E ugyanis sok esetben jelenített meg olyan képeket, amikor például egy ismert politikust baleset ért – az ízléstelen képek pedig gyorsan elterjedtek a weben.

A rendszert – ami többek közt azt is megmutatta, szerinte mik azok, amik hiányoznak a leghíresebb festményekről – ide kattintva lehet kipróbálni, mostantól tehát kötöttségek nélkül.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.