Hungary

Megvásárolja az MVM a legnagyobb cseh energiakereskedőt

A magyar állami tulajdonban levő társaság a régió vezető energetikai szereplőjévé válna.

Megállapodást írt alá az Magyar Villamos Művek és az E.On, amelynek értelmében az MVM megvásárolja az innogy Česká republika 100 százalékos tulajdoni részesedését – jelentette be az állami tulajdonú MVM.

Az innogy Česká republika (iCR) Csehország első számú földgázkereskedője, illetve egyre erősebb a jelenléttel bír a villamos energia piacán is. Összesen több mint 1,6 millió lakossági és vállalati ügyfelet szolgál ki. A tranzakció magában foglalja az innogy kapcsolt energiatermelési eszközeit, valamint a nagykereskedelmi és e-mobilitási portfólióját is. Az akvizíció teljes mértékben illeszkedik az MVM Csoport regionális terjeszkedési stratégiájához, hogy a nemzeti energetikai holding a közép-kelet-európai régió vezető energetikai szereplőjévé váljon – közölte a cég.

Az ügylethez - ami várhatóan az év vége előtt lezárulhat - az Európai Bizottság jóváhagyása szükséges, mivel az iCR eladása az E.On és az RWE közötti szélesebb, több európai országot érintő tranzakcióhoz kapcsolódik.

Májusban röppent fel az a hír, hogy az MVM is a lehetséges vevők között van az iCR-re. A magyar állami társaság június elején tett végleges ajánlatot a német E.On csehországi Innogy kiskereskedelmi üzletágára.

Football news:

Barcelona believes that Messi will be fit for the 1/4 final of the Champions League, despite being bruised in the match against Napoli
Nagelsmann on rejecting Real Madrid in 2018: I Didn't think going there was the right move
Ole Gunnar Solskjaer: We will see a better Pogba in the coming seasons. He is approaching the peak
Lothar Matteus: Bayern need to make a lot of mistakes to lose to the current Barca
Pedro said goodbye to Chelsea: it Was an honor to play for the club and be a member of a big family
Tammy Abraham: Lewandowski is the best striker in the world
Dinamo Brest will play Astana, Celtic will play CR Reykjavik in the 1st round of Champions League qualification