Hungary

Milliókkal fizették Brüsszelből Gyurcsányné kampányát

Több millió forinttal támogatta a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D) Gyurcsányné Magyarországra irányuló kampányát - derül ki a Facebookon elérhető adatokból. Ahogy azt korábban megírtuk, Gyurcsány Ferenc feleségének egyik kisfilmjét is a Demokratikus Koalíció (DK) európai pártcsaládja készítette, most kiderült, ezen felül is rengeteg pénzt költenek rá. 

A napokban az S&D logójával ellátott videók bukkantak fel Gyurcsányné, és más DK-s politikusok Facebook-oldalán, amelyek főszereplője többnyire Gyurcsány Ferenc, pártelnök felesége volt. Az egyikről az Origó is beszámolt: a baloldali politikus a közel egyperces felvételen a szokásos kampánymondatait ismételgette, és Brüsszelt reklámozta.

Ömlik Gyurcsányékhoz a pénz Brüsszelből

Nem véletlenül, hiszen annak végén egyértelművé vált, hogy azt fizetett Facebook-hirdetés formájában az európai szocialisták finanszírozták. Később kiderült, hogy nem csupán egy kampányanyag kering az a legnagyobb közösségi oldalon, hanem ennél jóval több. És, ami ugyanilyen fontos: ezek mindegyikét az S&D pénzelte. Azaz a Gyurcsány-párt külföldi pénzből indított kommunikációs offenzívát a kormány járvány ellen tett erőfeszítéseit. Az Origo éppen ezért megnézte, hogy mennyi az annyi: a Facebook-oldalán elérhető adatok szerint 

Gyurcsányné eddig 2 860 559 forintot kapott a brüsszeli szocialistáktól.

Ez körülbelüli értéknek tűnik, ugyanis az Origó számításai szerint a valós összeg ennél egyértelműen nagyobb, közelít a 3,5 millió forinthoz.  

Forrás: Facebook

Ahogy az a fenti ábrából kitűnik, az imént ismertett Facebook-költések csupán az elmúlt hét napra vonatkoznak. Feltűnő, hogy amíg az európai szocialistáktól megközelítőleg három/három és fél millió forint érkezett, addig a DK ebben az időszakban csupán 150 ezer forintért reklámozta vezető politikusát. Az első, S&D által finanszírozott hirdetés hétfőn bukkant fel, a reklmámanyagok azóta valósággal elárasztották a közösségi oldalt. Jelenleg egyébként százas nagyságrendben futnak a fizetett posztok, ami jól jelzi a kampány intenzitását. 

Egyébként a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége a DK uniós képviselői közül nemcsak Gyurcsánynét támogatta: Rónai Sándor 200 ezer, Molnár Csaba 130 ezer forint, Ara-Kovács Attila pedig 125 ezer forint támogatást kapott. Értelemszerűen ezek elhanyalgatható összegek a pártelnök feleségééhez képest, aminek megvan a kézzel fogható magyarázata: Gyurcsányék eldöntötték, hogy Gyurcsányné lesz a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje, amit Brüsszelből is egyértelműen támogatnak.

Terepen is mozgósítanak

Nem nehéz észrevenni, hogy a Gyurcsány házaspár nemcsak a virtuális térben kezdett erőteljes kampányba. Múlt hét csütörtökön ugyanis DK-s aktivisták lepték el az országot, és a párt jelöltjeiről készített kampányanyagokat dobálták be a postaládákba. Nyilvánvaló, hogy Gyurcsányék hétről hétre újra bizonyítják, a baloldalon mindenről ők döntenek.

Football news:

Agents Lautaro and Inter agree on a contract until 2024. The club offers 5 million euros a year and bonuses
Monaco are in talks with Arsenal to lease Torreira. Atletico will need to agree
53-year-old Miura is constantly chasing Zico's record (you only need to score one goal in the tower). Their struggle - a Hollywood script
Roma have offered Inter the exchange of Dzeko for Alexis
Neymar is the best player in the world. He is more often with the ball than Ronaldo and Messi. The former forward of the national team of Brazil Cayo about striker PSG
Juventus have signed midfielder Marcel Ake. Contract - until 2025
Thomas Tuchel: When you go to Chelsea, you sign up for trophies. I am not afraid of this