logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Hungary

Mindenhová mesterséges intelligenciát visz a 6G

Egy hónap múlva kezdődik a barcalonai mobilkongresszus, ahol valószínűleg 5G-s eszközökbe botlunk majd minden sarkon, a japán mobilszolgátató Docomo viszont már most a 6G-ről beszél. Az egy évtizeddel előre tekintő mobilcég szerint a 6G mindenhová eljuttatja majd a mesterséges intelligenciás képességeket, és ami az 5G hálózatokon csak optimális esetben elérhető csúcssebesség, az a 6G-n már a garantált minimum lesz.

Némi magyarázatot is adott a Docomo arra, hogy mire lesz jó a mindenhová eljutó MI: a digitális hálózat begyűjti a világ minden adatát, és azokat feldolgozva visszajuttatja, hogy segítse a közlekedést, és villámgyorsan lehessen automatizálni folyamatokat. 

A Docomo szerint az MI olyan lesz a világnak, mint az emberi testnek az agy, és ebben az analógiában az 5G és 6G hálózat felel meg a kiterjedt idegrendszernek, amely az agy és a szervek közt szállítja az adatokat. Csak éppen mindez jóval nagyobb méretekben valósul meg.

Olyan elképesztő víziói is vannak a Docomónak, hogy a 6G alapú MI-nek hála majd virtuális holografikus orvosok konzutálnak majd a betegekkel, ami lehet, hogy drága mulatságnak tűnik, de bérezési szempontból kiszámíthatóbb. a valódi emberi orvosok pedig más feladatokra fókuszálhatnak.

Hogy meglegyen a hálózati sebesség és az alacsony válaszidő, a 6G más jócskán túllép a gigahertzes spektrumon, és a tervek szerint terahertzes frekvenciákon is megy majd a kommunikáció. 

(Venturebeat)

Themes
ICO