Hungary
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Nagy Feró szerint hibát követ el a Rolling Stones, ő már csak provokációból is játszaná a Brown Sugart

A zenész azt mondja, ő sosem vonna vissza semmit, amit egyszer megírt.

Ahogy arról szerdán beszámoltunk, Majka a Facebookon fejtette ki, hogy szerinte sosem volt a világ képmutatóbb, mint ma. Egy olyan cikket osztott meg oldalán, amely a Rolling Stonestól Elvis Presley dalaiig gyűjtött össze a politikailag korrektség jegyében kifogásolt slágereket. (Jaggerék például a Brown Sugar című slágerüket emiatt le is vették a műsorukról.)

A Blikk körbekérdezett kicsit a hazai zenészek körében, mit gondolnak arról, hogy egyes legendás előadók dalai parkolópályára kerülnek, "mert valaki azt mondta, a szövegeik szexuális bántalmazásról, családon belüli erőszakról, mások elítéléséről vagy akár törvénytelen kapcsolatokról szólnak".

"Szerintem hibát követett el a Rolling Stones. Én már csak provokációból is játszanám!" - mondta a Blikknek Nagy Feró. "Történelmet és dalszöveget nem lehet átírni, újraírni... Lesznek emberek, akiknek ez nem tetszik, de kit érdekel. Ezek művészeti alkotások, nem tagadhatjuk meg őket. Mások szerint ez érzékenyítés, szerintem viszont a világ meghülyült. Sosem vonnék vissza semmit, amit egyszer megírtam."

A Blikk szerint Gansxta Zolee egyenesen kiborult, amikor a témáról kérdezték. "Hányingerem van a polkorrektségtől, undorító és káros! Attól semmilyen bőrszínű, vallású vagy gondolkodású embernek nem lesz jobb, ha túlóvatoskodjuk az egészet. Mi mindig is a legpolinkorrektebb zenekar leszünk, de ez nem azt jelenti, hogy rasszisták vagyunk vagy bántani akarunk másokat. Miért baj az, ha nevén nevezzük a dolgokat? Rám is lehet azt mondani, hogy egy fehér f*sz vagyok, nem sértődöm meg. A lányomat nem a polkorrektségre tanítom, hanem arra, a tettei alapján ítéljen meg mindenkit."

A Brown Sugar a Jumpin' Jack Flash után a Rolling Stones koncertjein a legtöbbet játszott dal volt. Egy 1995-ös interjúban Jagger azt mondta: „Ma már biztosan nem írnám meg ezt a számot. Valószínűleg cenzúráznám magam. Azt gondolnám: ó, istenem, nem, le kell állnom. Isten tudja, mit akartam ezzel a dallal. Akkora egy zagyvaság, csupa mocskos dolog.”

Az utóbbi időben felerősödtek a szöveget érő kritikák. Az elmúlt évben Ian Brennan producer is kritizálta a zenekart amiatt, hogy továbbra is „játsszák a számot és profitálnak egy olyan dalból”, amely szerinte a rabszolgaságot, az erőszakot, a kínzást és a pedofíliát magasztalja. A zenekar végül októberben döntött úgy, hogy amerikai turnéja dallistájáról leveszi a Brown Sugart.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket: