logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Hungary

Nehéz józan ésszel feldolgozni a világ legnyomasztóbb szobabicikli-reklámját

Nem egészen úgy sült el a Peloton méregdrága szobabiciklijét karácsonyra beharangozó reklámja, ahogyan azt a cég marketingesei eredetileg elképzelték, 

hacsak nem arra számítottak, hogy az emberek gyűlölni fogják a hirdetést.

A 2000 dolláros LCD-monitorral megspékelt szobabiciklihez sikerült minden idők egyik legnyomasztóbb reklámfilmjét leforgatni, úgy is, hogy biztos vagyok benne, erős a verseny a rossz reklámok örök ranglistáján. Nehéz elképzelni, hogy a stábtagok szekunder szégyenérzet nélkül végigállták a következő jeleneteket:

Forrás: Peloton / Youtube

Forrás: Peloton / Youtube

Forrás:Peloton/Youtube
  • Na, innentől fogva a Nagyon Drága Szobabicikli lényegében átveszi a hatalmat Anyu élete fölött, minden szabadidejében csak teker, sőt este, lefekvés után is csak álmatlanul forgolódik és a Pelotonon jár az esze.
  • A reklám 25. másodpercénél járunk, eltelt egy év. Anyu szinte könnyek között mondja a kamerába, hogy tavaly még nem gondolta volna, mennyire meg fogja az új szobabicikli. 
  • MAJD KIDERÜL, HOGY ANYU ÉS APU VALÓJÁBAN EGYÜTT NÉZTE VELÜNK A REKLÁMFILMET EGY TÉVÉKIJELZŐN. 
  • Ez utóbbi sok kérdést hagyott bennem. Akkor most egy stáb követte őket? Vagy be van kamerázva a lakás? Ha veszek egy Peletont, akkor nekem is Truman Show stílusban fogják dokumentálni a testi-lelki átalakulásomat?
  • Az egészet megkoronázza az utolsó jelenet, amin Anyu szerelmesen nézi Aput, aki pedig önelégült félmosollyal a távolba réved. "Igen baszki, életem legokosabban elköltött két lepedője volt!"
Forrás: Peloton / Youtube

Forrás: Peloton / Youtube

Az internet természetesen cafatokra szedte a balul elsült reklámot, amit végül le is szedette a tévék reklámblokkjaiból a cég. Youtube-on még mindig elérhető, de a kommentek le vannak tiltva, jelenleg 3200 kedvelés és 11 ezer nem tetszik van a videó alatt. 

A New York Times azt írja, hogy a reklám negatív fogadtatását követően a gyártó részvényei 9 százalékot estek a tőzsdén, bár igaz, hogy a teljes értéktőzsde rosszul muzsikált aznap. A Peloton közleményt adott ki, miszerint nem volt köze a gyenge tőzsdei teljesítményüknek a reklámhoz, meg nekik az a fontos, hogy jobbá tegyék az emberek életét, bla, bla, bla. 

Themes
ICO