logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Hungary

Nem érdekli a digitalizáció a német papírgyárakat

A digitalizáció ellenére emelkedett a német papírgyárak bevétele tavaly - közölte csütörtökön a német papírgyártók szövetsége (VDP).

Erősen megváltozott a kereslet szerkezete. A digitalizáció és a lapok példányszámának csökkenése következtében a rotációs papír iránti kereslet 5,2 százalékkal 7,7 millió tonnára esett vissza. Ugyanakkor a karton és más csomagolópapírok termelése 1,6 százalékkal 12 millió tonnára nőtt, mert az online kereskedelem terjedése miatt bővült a kereslet. A kedvező konjunktúrának hála az ipar csomagolóanyagok iránti kereslet is nőtt.

A 22,7 millió tonnás össztermelés mintegy felét csomagolópapírok teszik ki, egyharmad rész az újságpapír és az írópapír, a maradék pedig higiéniai cikkekre és speciális papírokra jut.

Az összes papírféleséget tekintve az össztermelés 1,1 százalékkal csökkent, az árbevétel azonban 5,4 százalékkal 15,5 milliárd euróra nőtt az árak emelkedésének köszönhetően.

A német papíriparban mintegy 40 ezren dolgoznak.

Themes
ICO