Hungary

Nem tapasztaltak jelentős mellékhatást az orosz vakcinánál

Oroszországban a napi új fertőzöttek száma már 8000 fölé kúszott az elmúlt 24 órában. Így már több mint egymillió-százötvenkilencezer az igazolt koronavírusos betegek száma. Az új esetek negyede tünetmentes. Oroszország a negyedik helyen áll a világon a kimutatott koronavírus-fertőzöttek számát tekintve az Egyesült Államok, India és Brazília után. Az aktív esetek száma meghaladja a 193 ezret, több mint húszezren hunytak el a kórban – írja a távirati iroda.

40 ezer emberen tesztelik az orosz koronavírus-vakcinát

Ezzel egy időben elkezdik az egészségügyi dolgozók és a veszélyeztetett csoportok beoltását is, önkéntes alapon.

A Covid–19 elleni első orosz vakcinát kidolgozó Gamaleja Intézet hétfőn közölte, hogy az oltást eddig több mint ötezren kapták meg a klinikai kísérlet harmadik szakaszában, vagy a „polgári forgalomban”. Jelentős nemkívánatos tünetet vagy mellékhatást a vakcina leírásában foglaltakon felül senkinél nem észleltek.

Moszkvában hétfőtől érvényesek Szergej Szobjanyin polgármester ajánlásai, amelyek szerint mintegy ötezer vállalatnak lehetőség szerint ismét távmunkára kell átállítani az alkalmazottait, a 65 év felettieknek tanácsos otthon maradniuk.

Football news:

Troy deeney: I was called a black asshole, and social media said it wasn't racist. Do companies even want to change this?
Miralem Pjanic: Sorry didn't trust the players at Juventus. It's a shame when people are judged incorrectly
Wenger on why he didn't mention Mourinho in the book: he Didn't want to talk about Jose, Klopp or Pepe because they are still working
The perfect project to lose money. An idea for dreamers. Tebas on the European Premier League
The Catalan authorities refused to postpone the referendum on a vote of no confidence in Bartomeu. It will be held on November 1-2
La Liga President on Messi's departure: It won't be a drama for us. And his reputation will suffer
Ronaldo is a fan of the UFC. Rooting for Khabib, training with Conor, signed up for all the top fighters