Hungary

Nem tréfa: dogecoinnal fizették ki a SpaceX-et, hogy elmenjen a Holdig

A SpaceX egészen biztosan történelmet írt azzal, hogy elsőként fogadta el a dogecoin nevű kriptovalutát fizetőeszközként egy Hold-misszióhoz.

Többször is bebizonyította már Elon Musk, hogy érdekli a dogecoin nevű kirptovaluta, legutóbb néhány nappal ezelőtt, amikor a viccelődése a Saturday Night Live című népszerű tévéműsorban beszakította az árfolyamát. Most azonban szintén neki köszönhetően a másik irányba indulhat el a digitális pénz értéke.

A CNBC beszámolója szerint a SpaceX hagyta, hogy egy jövőbeni Hold-misszió teljes összegét dogecoinban fizessen ki a megrendelő cég. A DOGE-1 nevű küldetésre 2022 első negyedévében kerülhet sor. A cég megerősítette a hírt, ám azt nem árulta el, mekkora volt a Geometric Energy Corporation nevű vállalattal kötött szerződés értéke.

©

A DOGE-1 misszióban egy 40 kilogrammos műholdat állítanak majd Hold körüli pályára a Falcon-9 nevű újrahasznosítjható rakétával, hogy megfigyeléseket és méréseket végezhessen az égitesten. Tom Ochinero, a SpaceX értékesítési vezetője szerint a küldetéssel egyúttal azt is bebizonyítják, hogy a kriptovaluták segítségével is finanszírozni lehet az űrbéli küldetéseket.

Elon Musk korábban már írt arról a Twitteren, hogy a dogecoinnal egy Hold-missziót finanszíroznak majd, ám ezt mindenki április 1-jei tréfának gondolta.

A dogecoin egy mémből született még 2013-ban egyfajta viccként, hogy ezzel parodizálják ki a rengeteg kis kriptovalutát. Az elmúlt időszakban azonban a kisbefektetők elkezdtek komolyan érdeklődni iránta, ennek köszönhetően egy év leforgása alatt 18 222 százalékott nőtt az árfolyama.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Football news:

Scotland coach Clarke: There were a lot of good moments during the group stage, but no points scored
England are the most boring group winners in history. Two goals were enough! And at the World Cup, the Italians once became the first even with one
Dalic - to the fans after reaching the Euro playoffs: You are our strength, and we will be your pride
Modric became the youngest and oldest goalscorer in Croatia at the Euro
Czech Republic coach Shilgava: We came out of the group and fought with England for the first place. We got what we wanted
Gareth Southgate: England wanted to win the group and continue to play at Wembley-and it succeeded
Luka Modric: When Croatia plays like this, we are dangerous for everyone