Hungary

Netflix, Spotify és YouTube is lesz az érkező PlayStation 5-ön

A Sony konzoljaira régóta nem csak játékgépként lehet tekinteni, és ez alól a heteken belül megjelenő PlayStation 5 sem lesz kivétel.

A PlayStation 5 megjelenésekor (és azután) elérhető játékkínálatot már régebb óta tudni. De mi a helyzet azokkal a szolgáltatásokkal, melyek nem a játékos kikapcsolódást segítik? Erről osztott még néhány részletet hivatalos blogjában a Sony, hangsúlyozva, hogy a legismertebb platformok és natív alkalmazásai

már a novemberi startnál ott lesznek az új konzolon.

A lista bőséges: a Netflix, a YouTube, a Spotify, az Apple TV, a Disney+ és a Twitch biztosan, már a debütálás első napján elérhetők lesznek. A támogatott szolgáltatások közt ugyanakkor az Amazon Prime és a szintén a tengerentúlon népszerű (felénk nem elérhető) Hulu is megtalálható. A platformok régióhoz való kötöttsége viszont nem tűnik el, így ahol a felsorolt szolgáltatások önállóan nem működnek, úgy értelemszerűen a Sony új konzoljával sem fognak, hiába vásárolja meg valaki. Ugyanilyen fontos az aktív előfizetés megléte: ahhoz, hogy például netflixezni lehessen az új PS5-ön, nyilván szükség lesz felhasználói fiókra.

Érdekesség, hogy a japán gyártó egy távirányítót is mellékel a géphez (az előző generációhoz nem járt ilyen), a rajta lévő dedikált gombok segítségével pedig azonnal indítható lesz a nézni/hallgatni kívánt felület. A fejlesztés aligha nevezhető szokatlannak, hiszen már a PlayStation 4-re is elérhetők voltak a YouTube, Spotify, illetve a Netflix tartalmai (hogy csak néhányat említsünk a sok közül). A műsorokat ugyanakkor nem biztos, hogy megéri majd letölteni, vagy legalábbis hosszú időn át tárolni az eszközön.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Football news:

Griezmann on leaving Atletico: I needed a change. The decision was very difficult
Barcelona was the name of Masserano to substitute for injured Pique. Javier refused (Eduardo Inda)
Inter want to sign Giroud in January
ISCO agent: he wants to try to play in another League
Roberto De Derbi is the new Serie A coaching star. His Sassuolo is the best control team in Italy, but it lacks improvisation
Wayne Rooney: Chelsea and Mourinho wanted to sign me, there were also Real Madrid and Barcelona
Eriksen can go to Real Madrid, ISCO-to Inter as part of the exchange (Sky)