Hungary

Ön is tesztelheti: itt a Spotify Stories

Spotify Stories, azaz Spotify történetek néven új funkciót vezetett be a zenestreamelős szolgáltatás, annak érdekében, hogy a művészek és a vállalatok kapcsolatba léphessenek a közönségükkel.

Már több nagy szolgáltatásnál találkozhatunk a Stories (történetek) funkcióval, és most a Spotify is elkészítette testre szabott változatát, pontosabban nyilvánosan teszteli a „történetek” saját verzióját, ami exkluzív módot kínál arra, hogy a művészek és a vállalatok kapcsolatba lépjenek a felhasználókkal.

©

A funkció nálunk is elérhető és kipróbálható, például azzal, hogy a keresőmezőbe beütjük a – igencsak aktuális – Christmas Hits kifejezést. Eredményül megérkezik „minden idők legnagyobb karácsonyi dalainak listája”, és a felhasználói felület felső részén megjelenik a Koppints a sztori megismeréséhez felirat. Alatta egy kis körben látható az előadó, és ha rákoppintunk, már hallhatjuk is a sztoriját, illetve azt, hogy melyik a kedvenc karácsonyi dala. A képernyő tetején található sáv több részre van osztva, hogy megmutassa, hányan vannak a történetekben, és ha megérintjük a kijező bal vagy jobb oldalát, akkor előre vagy hátra léphetünk.

A Spotify egy ideje már dolgozik a Stories-on: először a kódbúvár Jane Manchun Wong hívta fel rá a figyelmet, még 2019 augusztusában. Persze akkor még szó sem volt nyilvános tesztről – Jane-nek be kellett mélyednie az Android alkalmazás kódjába. Most viszont a nyilvános tesztelésre akár iOS alól is lehetőségünk van.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Football news:

Brother Chalova moved to the Serbian Subotica
Barcelona will not sign Garcia in the winter due to financial problems
Rodgers on the draw with Everton: It was unlucky that Leicester did not score the second goal
Ancelotti on 1-1 with Leicester: I don't remember Hames scoring with a right before
Andrea Pirlo: In my 1st season at Juve, we were behind Milan, but we took the title. Everything depends on us
The judge made two mistakes. De Gea was pushed and there was no foul on our cancelled-out goal. Solskjaer on the loss to Sheffield
Maguire on the defeat to Sheffield Wednesday: We gave the opponent two goals, we didn't play at the level we expected