Hungary

Orbán török barátjának alapítványa lezáratott egy budai utcarészt, mert zavarták őket az ott lakók autói

Csak így most megfordulni nem lehet a szűk utcában. A terület az alapítvány tulajdona.

Lezárt egy budai utcarészt a török milliárdos, Adnan Polat vezette alapítvány, mert az ott lakók autói zavarták a parkoló használatát – írta a Népszava.

A terület a Mecset utca, a Gül Baba türbéjéhez vezető lépcső alja, ahol korábban öt terelőelemet raktak le, a lap megfogalmazása szerint “nem éppen pedáns rendben”. A türbe alatti parkolóba ugyanakkor évek óta nem lehet behajtani, mivel azt a műemlék felújítása után lezárták. A Népszava hozzáteszi: amikor ők ott jártak, a parkoló teljesen üres volt. A területi melletti utcarész viszont – ráadásul mindkét oldalról – tele volt autókkal.

A lakók az illetékes II. kerülethez fordultak, hogy történjen valami az áldatlan állapot rendezése érdekében, ám az önkormányzatnak ebbe nem lehet beleszólása,

mivel a lezárt szakasz hiába tűnik az úttest részének, az nem közterület, hanem a Gül Baba Türbéje Örökségvédő Alapítvány tulajdona.

Az alapítvány egyébként azzal indokolta az útakadályok kihelyezését, hogy az érkező autók folyton elállták a parkoló bejáratát.

A Népszava szerint az útterelők még inkább felborzolták az ingyenes parkolás miatt egyébként sem nyugodt kedélyeket, mert a meredek, szűk utcából így már csak tolatva lehet kijutni: a terelők ugyanis azt is megakadályozzák, hogy a zsákutcába behajtó autók megforduljanak.

A napilap azt a választ kapta a terelőket lerakó munkások vezetőjétől, hogy azokat még beljebb is elhelyezhetnék az úttestre, mert az egész magánterület.

Az alapítvány közleményében azt írta, a beton terelőelemek idén február 4-én reggel kerültek ki, és „a földhivatali nyilvántartásból egyértelműen kiderül, hogy a kérdéses földterület a Gül Baba Türbéjével és környezetével együtt a magyar állam tulajdona, amelynek az alapítvány a jelenlegi haszonbérlője és üzemeltetője. A terelőelemek egy későbbi fejlesztés munkálatait segítik, ezzel is biztosítva a jogos használók magánterületre való bejutását”.

Football news:

Yaya Toure wrote a letter of apology to Pep. In 2018, a player accused Guardiola of racism
Real Madrid players will refuse bonuses for winning the Champions League or La Liga. The club will save 30 million euros
Zinedine Zidane: I was lucky to coach Real Madrid. But I'm not a terrible coach, although not the best
Sweden has opened stadiums for fans, but so far only 8 (!) people can attend matches. Although in other places go to 5 thousand
Ronaldo will miss the match with Atalanta due to a muscle injury
Arsenal, Lazio and Wolverhampton are Interested in Yaremchuk. Gent wants 15-20 million euros for their top scorer
Bayern are set to extend their contract with Choupo-Moting. The striker wants to play regularly