Hungary

Orbán Viktor: A közmunkában muszáj lesz bért emelni

Járványügykezelésről, vakcináról, kórházi készültségről és a gazdaságról is beszélt Orbán Viktor vasárnap este a TV2 Tények című műsorában. Utóbbiról azt mondta, a beruházás-fejlesztés van fókuszban, további lehetőség, hogy az állam vegyen fel dolgozókat, harmadikként pedig marad a közmunka, amelyben muszáj lesz béreket emelni jövőre - idézi a kormányfő interjúját a hvg.hu.

Orbán Viktor a szombaton felvett interjúban elmondta, továbbra is felszálló ágban van a járvány, a kórházakra nagyon nehéz időszak vár.  A kórházakat járva úgy látja, mindenhol van elegendő eszköz, de senki sem boldog, ha átvezénylik egy új helyre, célozva itt az egészségügyi dolgozókra. "Kijelöltük az első 8 járványkórházat, ha ezek erőforrásai kimerülnek, jönnek az újabbak." - olvasható a portál szemléjében.

A védőoltásról úgy vélte, Brüsszelben most úgy számolnak, hogy legkésőbb a jövő év közepén lesz vakcinánk. Csehország kapcsán kiemelte, ott elszabadult a járvány, ezért is tartja fontosnak a határzárat, mert a vírus ugyan itt pusztít, de kívülről került ide.

A gazdaságot illetően Orbán Viktor úgy fogalmazott, a beruházás-fejlesztés van fókuszban, további lehetőség, hogy az állam vegyen fel dolgozókat, harmadikként pedig marad a közmunka, amelyben muszáj lesz béreket emelni jövőre.

A kormányfő szerint a foglalkoztatásban a kérdés most, hogy a vállalkozók tudnak-e majd olyan munkahelyeket létrehozni, amelyekre szükség van. Egy Német- vagy Franciaországban bezárt gyárat nem biztos, hogy ott fognak megnyitni a válság után. Ugyan ez igaz ránk is, jelenleg verseny van, amiben nekünk minél versenyképesebbnek kell lenni.

További részletek itt.

Football news:

Gian Piero Gasperini: Ajax has always been my reference point. Miranchuk is ready to play
Cuadrado on Juve: We have started the season slowly, but we have never lost
Is van de Beek better than Pogba? Bruno Fernandes? Also no. Evra on his words about the Manchester United rookie
Jose Mourinho: In my Real life, there were amazing attacking players, we built a team. Tottenham need balance
Umtiti became a vegan: Never felt so good. Lost three kilograms
Alisson on recovery from injury: I prayed a lot, spent 5-6 hours a day with physiotherapists
The VAR referee told the Barcelona - real match referee that Langle did not foul on Ramos. Catalans want to get audio