Hungary

Orosz-brit buszt fejlesztettek a járványidőszakra

Denisz Szverdlov moszkvai mérnők ma már alapvetően Londonban él, Arrival nevű buszcége nagyon sikeres lett, 800 főt alkalmaz. Az Arrival most bejelentette, hogy olyan buszt fejlesztett, amely képes a társadalmi távolságtartás (social distancing) szabályainak kezelésére.

A teljesen elektromos busz fejlesztői azt az igényt ismerték fel, hogy a reptereken, metrókban, távolsági buszokon egymáshoz közel kerülő, akár távoli országokból érkező utasok között sokaknak csökkent a biztonságérzete. 

Az Arrival azonban olyan buszokat tervez, amelyek valóban kezelik a társadalmi távolságtartási intézkedéseket. Mint azt az RBTH.com írja, a júniusban bejelentett újdonság lényege egy olyan nagyon rugalmas, könnyen átállítható belsővel tervezett busz, ahol mind az ülések elrendezése, mind a belső plasztikfalak könnyen átalakíthatóak és az ideális belső kialakítás, a járvány időszakban egy szűkített létszámot szállítani képes, de a távolságtartást betartó busszá alakítható.

Az üléseket egyszerűen lehet különféle konfigurációkba cserélni, vagy egyes székek akár könnyedén eltávolíthatók is. A plexiüveg-sorompók mellett minden jelzőeszköz is érintésmentes, okostelefonos appról indítható.

A cég abban "bízik", hogy a következő években a fennmaradó korlátozások miatt még komoly igény lehet a repterek, illetve a városok részéről a kontaktmentes buszokra.

Football news:

Koeman can't be on the Barca bench. All due to the fact that the club is suing Setien
Suarez turned down an offer from Inter Miami in the summer. He could become the highest paid player in the MLS
Barcelona gave Aceme rental Almeria. The defender wanted to sign Juventus
Manchester United lost the first game of the Premier League for the first time in 6 years and for the third time in 29 seasons
De Gea took ayew's shot from the penalty spot, but the referee forced an Interruption. Zaa scored
Van de Beek scored for Manchester United for the first time after moving from Ajax
Josep Bartomeu: No one is planning to resign. We are focused on the work of Barca