Hungary
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Összehangolt gyűlöletkampány áldozata lett Meghan Markle – derül ki egy friss jelentésből

Egyértelműen kimutatták, hogy a Twitteren a sussexi hercegné ellen masszív gyűlölethadjárat és dezinformációs kampány indult, ami miatt Meghan Markle úgy döntött, hogy a saját biztonsága érdekében mellőzi a közösségi médiát.

Harry herceg és felesége, Meghan Markle is gyűlöletkampány, valamint dezinformációs kampány áldozata lett a Twitteren - derült ki az online zaklatás és szándékos félrevezetés ellen létrehozott, Twitter-fiókokat követő és analizáló Bot Sentinel jelentéséből.

A közösségi finanszírozásból fenntartott Bot Sentinel 114 ezer olyan tweetet nézett át, amelyben a sussexi hercegi párt említik, és így derült ki, hogy a gyűlölködő posztok 80 százalékát Markle kapta, a zaklató kommentek 70 százaléka pedig összesen 83 felhasználótól érkezett. Érzékeltetve, hogy mekkora hatása volt a Harry herceg és Meghan Markle felé irányuló virtuális abúzusnak, a Bot Sentinel kiszámolta, hogy a támadó hangú posztokkal a becslések körülbelül 17 millió felhasználót érhettek el. A Bot Sentinel, Guardian által idézett közleménye szerint összehangolt támadásról van szó.

Christopher Bouzy, a Bot Sentinel alapítója hangsúlyozza, hogy a legtöbb gyűlöletkeltő posztot - melyek között több rasszista megnyilvánulás is akadt - nem robotok generálták, hanem valós személyekhez köthetők. Bouzy a BuzzFeed Newsnak azt nyilatkozta, hogy

ez a kampány olyan emberektől jön, akik tudják, hogyan kell manipulálni az algoritmusokat, a Twittert, hogy radar alatt maradjanak és ezzel elkerüljék a lelepleződést és a (fiókjuk) felfüggesztés(é)t. Az összetettségnek ez a szintje olyan emberektől jön, akik tudják, hogy csinálják ezeket a dolgokat, akik fizetve vannak azért, hogy ezt csinálják.

Bouzy a "Meghan-ellenes Twitter-kampányhoz" hasonlót még sosem látott, mert ebben az esetben nem egyértelmű a gyűlölethadjárat indítéka. "Ezek olyan emberek, akik utálják őt? Rasszizmusról van szó? Próbálják tönkre tenni a hitelességüket (Harry hercegét és Markle-ét)?" - tette fel a kérdéseket. Kiemelte, hogy miután a Bot Sentinel elemzése kijött, a gyűlöletkampány volumene hirtelen visszaesett.

A Twitteren történt abúzus, a közösségi média toxikus légköre is hozzájárult ahhoz, hogy Harry herceg és Meghan Markle visszavonuljanak a királyi családra vetülő folyamatos reflektorfényből.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket: