Hungary

Riportban mutogatta a 24.hu újságírójának lakcímét a Hír TV

A Hír TV továbbgörgette riportsorozatát, melyben a 24.hu újságíróját próbálják meg összekötni Hadházy Ákossal: most már szenzitív adatokat is kiadtak az újságíróról, felcsöngettek a lakására, illetve vágóképeken is mutogatták lakcímét.

Pénteken írtunk arról, hogy a Hír TV "nyomozásba kezdett", mert szerintük Hadházy Ákos független ellenzéki országgyűlési képviselő törvénytelenül kéri meg a lakosságot arra, hogy a legfrissebb nemzeti konzultációs ívet ne a kormánynak küldjék vissza, hanem postázzák el azokat egy általa megjelölt postacímre. A Hír TV az üggyel kapcsolatban azt a szálat próbálta meg ezután felgöngyölíteni, hogy a megadott postafiók címén lakik a 24.hu egyik újságírója is, úgyhogy ez így aztán végképp törvénytelen. 

Szombaton "Újabb furcsaságok Hadházy alapítványa körül" címmel aztán tovább "oknyomozta" a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) égisze alá tartozó orgánum a nemzeti konzultációs ívekkel kapcsolatos ügyet. Most a 24.hu újságírójának férjét kötötték a Hadházy által létrehozott Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítványhoz, a riportban pedig

Az anyagban újra előhozták azt is, hogy ráadásul Hadházy Ákos "bevallotta", hogy ismeri az újságírónőt, a Hír TV szerint "arról viszont hallgatott, hogy az újságíró férjének van köze az alapítványhoz". A bevallás maga egyébként így hangzott:

- Kovács Angel Mariannát ismeri-e Ön?

A Kovács Angel Mal...hogy hívják a hölgyet?

- Kovács Angel Marianna.

Igen, ő egy újságíró.

A riport végén végül azért arra is kitértek, hogy habár több médium is lehozta, szerintük ők nem állították, hogy az újságíró egy postafiókban lakna. Íme a teljes adás:

Football news:

Manchester City will receive 15 million pounds after the transfer of Sancho to Manchester United
Buffon-Casillas: without you, everything would be less important
Ake arrived in Manchester to undergo a medical for city. He will be bought for 39 million pounds
Sancho's salary at Manchester United is 17.6 million euros a year. In Borussia, he receives 6 million rubles. Borussia Dortmund Midfielder Jaydon Sancho has agreed with Manchester United about the size of a paycheck
Hasenhuttl is the best coach in the Premier League in July. He is the first Austrian to receive this award
Real can sell Hames to Atletico for 10-15 million euros (El Golazo de Gol)
Henrik Larsson on racism: I hope that we will be able to eradicate this huge problem. Evil will never overcome good