Hungary

Román diplomatát utasított ki Oroszország

Oroszország kiutasította a román katonai attasé helyettesét válaszul arra, hogy Bukarest korábban így járt el egy orosz diplomatával szemben − jelentette be az orosz külügyminisztérium.

Kedden a román nagykövetet, Cristian Istratét kérette be az orosz külügyminisztérium, és egy jegyzéket nyújtottak át neki, amelyben „nemkívánatos személynek” nyilvánították G. Iliescu századost, a román nagykövetség katonai attaséjának helyettesét.

A századosnak három napon belül el kell hagynia Oroszország területét. Az intézkedés válasz arra, hogy április 26-án a román fél „teljességgel alaptalanul” kiutasította a bukaresti orosz nagykövetség katonai attaséjának helyettesét − áll a közleményben.

Románia április végén utasította ki a bukaresti orosz nagykövetség katonai attaséjának helyettesét, mert szerintük tevékenysége sérti a diplomáciai mentességekről és kiváltságokról szóló, 1961-es bécsi egyezményt, de kiutasításának konkrét okát nem közölték.

Csehország április 17-én jelentette be, hogy kiutasít 18 orosz követségi alkalmazottat, akiket diplomáciai álca alatt dolgozó hírszerzőknek minősített.

Football news:

Malinovsky has greatly benefited from the transfer of the Euro. In the spring, he was the best in Serie A and will now drag Ukraine
Benzema on the French national team: The goal is to win the Euro. I keep it in my head
Debuts of the countries of the former Yugoslavia at the Euro: the madness of the Slovenes and the Serbs (3:3), goals by Shuker and Milosevic. Now-North Macedonia
Man City could buy Pau Torres if they sell Laporte
Inter is ready to sell Lautaro for 90 million euros
Verratti could be part of Italy's bid to face Switzerland
Trippier on the England team: As a team, we are not afraid of anyone