Hungary

Soha nem nőtt még ekkorát az amerikai gazdaság

A második negyedévhez képest 33,1 százalékkal nőtt az amerikai gazdaság. A nehéz része a válságkezelésnek ez után jön, de Trump újraválasztási kampányát így is komolyan meglökheti a mostani jó adat.

Amióta mérik az amerikai GDP-t, soha nem nőtt még negyedéves szinten ekkorát a mutató: már az is rekord lett volna, hogy éves mértékre átszámítva 31 százalékos növekedést vártak az elemzők, de végül 33,1 százalékos lett az emelkedés.

A rekord oka egyértelmű: a második negyedévben komoly lezárások voltak a koronavírus-járvány miatt, a harmadikra viszont ezek nagy részét feloldották. A gazdaság még így is elmarad 3,5 százalékkal a 2019 végitől, akkora volt a második negyedévben a zuhanás.

Michelle Meyer, a Bank of America közgazdásza a The New York Timesnak nyilatkozva arra figyelmeztetett:

eddig tartott a mélypont utáni visszapattanás, a kemény munka most következik.

Az újonnan munkanélküli-segélyért folyamodók száma már csak kevéssel csökken tovább, és az is kiderült, hogy az ipari termelés szeptemberben visszaesett. A legtöbb elemző szerint a negyedik negyedévben ismét visszaeshet a GDP. Ez azonban csak később lesz probléma, kevesebb mint egy héttel az elnökválasztás előtt egy ekkora negyedéves növekedésről szóló hír mindenképp jól jön Donald Trumpnak, aki már ez előtt is arra építette fel a kampányát, hogy a gazdaság jól teljesít.

Football news:

Laporta on Messi's future: This is Barca's priority. I don't think Leo only cares about money. All the clubs in the world want to get it
The first conference League final will be held in Tirana on 25 may 2022
Spain will play Italy and France will play Belgium in the Nations League play-offs. The final tournament will be held in Milan and Turin
Solskjaer about Fred: He was lucky to stay on the field in the 1st half. His second yellow is not a foul
Real can fire Zidane if the club loses to Gladbach in the Champions League (COPE)
Barcelona will not pay players' salaries for January
Ramos is leaning towards leaving Real Madrid (Onda Cero)