Hungary

Sok ügyfelével kiszúr a Vodafone

Megszünteti a Vodafone a UPC-től megörökölt upcmail.hu és chello.hu végződésű e-mail címeket, amivel komoly károkat okoz az ezeket használó ügyfeleknek. Van, aki perre megy majd - írja a Media1.

Nemrég a Vodafone Magyarország arról értesítette a UPC felvásárlásával hozzá került ügyfeleket, hogy jövő tavasszal megszünteti a upcmail.hu és a chello.hu e-mail végződéseket. Vagyis az egykori UPC-sek most sürgősen készíthetnek új névkártyákat, írhatják át elérhetőségeiket a honlapon, állíthatják át az összes szolgáltatást és állhatnak neki értesíteni egyesével régi partnereiket és ismerőseiket arról, hogy e-mail címük nem sokára megváltozik - olvasható a portálon.

Egy .hu internetes végződés éves regisztrációs díja, fenntartása az egyik, a portál által megkérdezett szolgáltatónál 2800 forint plusz áfa, ekkora összeget kellene tehát kigazdálkodnia a szolgáltatónak, hogy a régi internetes végződést megtartsa, majd a domén rekordjai közé egy átirányítást tegyen, hogy a upcmail.hu címre érkező e-mailek már az új szerverre érkezzenek meg.

Az elmúlt években sok hasonló eset történt már, például amikor a GTS-Datanet felvásárolta az Interware-t. A Matáv/Axelero/T-com/T-Online/Magyar Telekom márkaváltások is felborzolták annak idején az érintettek idegeit.

A Vodafone esetében azonban maga a vezérigazgató nyugtatgatta az ügyfeleket korábban azzal, hogy a felvásárlás nem jár majd az előfizetési szerződések kapcsán változásokkal, így az ügyfelek most átverve érzik magukat.

Egy szintén érintett ügyvéd már levelet is írt a cégnek és pert is kilátásba helyezett.

A Vodafone a Média1-nek elismerte, hogy a címek megszüntetésére készül. Azt írták, hogy a UPC-től átvett Webmail szolgáltatást "kihasználatlanság miatt" szüntetik meg, a kivezetésre 2021. március 1-jén, azaz mától épp négy hónap múlva kerül sor.

Football news:

Neymar: Thank God for the charisma. I have a gift to be different from the rest
Wayne Rooney: It's time to lead the younger generation. I had a great career
Lineker on Rooney: One of our greatest players. England would have won Euro 2004 had he not been injured
Chelsea will give Drinkwater the third rent - Kasimpasa. He has not played since February
Neymar: I became an icon and idol in football. Courage is my main advantage
Ole Gunnar Solskjaer: Liverpool want to beat everyone. Manchester United knows that they can beat anyone
Messi missed today's Barca training session