Hungary

Szatyrokban találták meg az ukrán rapper maradványait

“Mit tettem? Mit tettem?” – ismételgette ügyvédje szerint az a nő, aki nemrég feldarabolta férjét, az Andy Cartwright néven rappelő Alekszandr Juskót egy szentpétervári lakásban. A 36 éves Marina Kohal azt állítja: a férfit nem ő ölte meg, annak halálát kábítószer-túladagolás okozta.

A 30 éves korában meghalt Jusko maradványait öt fekete szatyorban, illetve egy hűtőszekrényben találták meg. A rendőrség közlése szerint a nő késsel, kalapáccsal, fűrésszel esett a férje holttestének, összesen négy napig dolgozott a daraboláson, közben a pár kétéves gyermeke is a lakásban tartózkodott. A rendőrséget végül a nő ügyvédje értesítette.

Kohal azt állítja, a férje holtteste mellett egy fecskendőt is talált, illetve hogy Jusko a koronavírus-járvány ideje alatt szokott rá a keménydrogokra – a nő szerint a rappert az elmaradt koncertek és a súlyos bevételkiesés tette depresszióssá. Az özvegy a tettét azzal indokolta, hogy nem szerette volna, hogy a rajongók megtudják, milyen “dicstelenül” ért véget Andy Cartwright karrierje, jobbnak találta azt a magyarázatot, amely szerint a rapper egyszerűen csak eltűnt.

Csakhogy a zenész barátai azt állítják, Jusko ivott ugyan (alkoholproblémái voltak), de nem fogyasztott kábítószereket; és egyelőre a nyomozók sem találtak arra utaló jelet, hogy a rapper valamilyen szer hatása alatt állt volna a halála előtt.

Az MTI információi szerint Marina Kohalt az orosz Nyomozó Bizottság gyilkossággal vádolja, a gyanú szerint a nő szóváltás közben, hirtelen felindulásból, egyelőre a nyomozás által nem azonosított módon végezhetett a férjével a Nyevszkij sugárúti lakásban.

A Daily Mail orosz források alapján arról ír, a darabolásban a rapper anyósa, azaz Marina Kohal anyja is részt vehetett, a nevén nem nevezett asszony ezért nem hagyhatja el Szentpétervárt. Sőt, a nyomozók Jusko egyik alkarján egy egyelőre ismeretlen férfi szorításának nyomát fedezték fel.

A Lenta.ru nevű orosz hírportál szerint a feleségétől elhidegült rapper egy ideje már a válásra készült, és szerette volna elkötelezni magát a barátnője mellett – legalábbis ez derült ki az üzenetváltásaiból. A portál később azt is megtudta, hogy Jusko felesége erős érdeklődést mutatott a sorozatgyilkosságok iránt, erről ő maga beszélt a vlogján tavaly.

Alekszandr Jusko az ukrajnai Nyizsinben született 1990 augusztusában, majd a kétezres évek első felében Szentpétervárra került, ahol a hip-hop és a graffitikultúra megszállottja lett. Noha eredetileg angoltanárnak készült, 2012-ben megjelentette első lemezét, két évvel később pedig egy YouTube-on közvetített rappárbajsorozat, a Versus Battle versenyzője lett. Az Instagram-oldalát csaknem 13 ezer ember követte.

Az oroszországi hírforrások az ügy apropóján felhívták a figyelmet arra, hogy Szentpépterváron az utóbbi időben megszaporodtak a darabolós ügyek. A legismertebbé Oleg Szokolov esete vált, aki tavaly novemberben gyilkolta meg fiatal élettársát. Nemrégiben egy fiatal férfi ismerte el, hogy felaprította a felesége testét, és a város közelében is kifogtak a folyóból egy részekre szabdalt hullát.

(via The Moscow Times; Lenta.ru; Daily Mail; MTI)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Football news:

Bayern have agreed a 4+1 contract with Ajax defender Dest
Will Juventus take a 10th consecutive League title? Three out of four of our Serie A specialists think not
Norwich refused to sell Barca defender Aarons for 20 million pounds
Aston Villa bought winger Lyon Traore for 17 + 2 million pounds
Genoa have leased Zappacosta from Chelsea and Piazza from Juve
A Lebanese football player has died after being shot in the head. It was held near the funeral where shots were fired in the air
Arteta on Barca and Inter's Interest in Aubameyang: Arsenal are as big a club as they are