Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Szépen benépesíti a NER Tihanyt

A balatoni félszigeten már nem csak Rogán Cecília építkezik, de Matolcsy György egy rokona, illetve Matolcsy Ádám egy közeli üzlettársa és barátja is odaköltözött.

Több NER-közeli potentát is a Tihanyi-félszigetet szemelte ki magának nyaralóépítésre. A 444 összefoglaló anyagából kiderül, hogy nem csak Rogán Cecília furcsa építkezéséről van szó, amit még anno örökségvédelmi bírsággal is büntetett az illetékes kormányhivatal (erről itt írtunk bővebben), hanem szinte a szomszédságában álló telken kezdett ingatlant építeni ifj. Szemerey Lóránd és felesége. Szemerey apjáról érdemes tudni, hogy rokonságban áll Matolcsy György jegybankelnökkel, illetve még azt kell vele kapcsolatban megemlíteni, hogy nem csak szomszédi, de üzlettársi viszonyban is van Rogán Cecíliával.

Tihanyban építkezik Somlai Bálint is, aki a jegybankelnök fiának, Matolcsy Ádámnak egy bizalmas barátja és a Magyar Nemzeti Banktól érkezett milliárdos megrendeléseknek köszönhetően gazdagodott meg. A Somlai-villával szemben pedig egy másik építkezés is kezdetét veheti, legalábbis a korábban ott álló nyaralót már lebontották, a telek tulajdonosa pedig az a dr. Fekete Zoltán, aki az Optima Befektetési, Ingatlanhasznosító és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója. Az ő cége kezeli az MNB Pallas Athéné alapítványának vagyonát. Korábban erre a vagyonra mondta Kósa Lajos, hogy elvesztette közpénz jellegét bár ezzel annak idején sem Áder János, sem az ügyben végül döntő Alkotmánybíróság nem értett egyet.

* * * Ingatlanvásárláson gondolkodik?

A teljes futamidő alatt több millió forintot spórolhat egy 10 millió forintos, 20 éves futamidejű lakáshitelen, ha jól választ bankot. Hasonlítsa össze különböző pénzintézetek fix és változó kamatozású ajánlatait a hvg.hu és a Bank360 közös hitelkalkulátorával!