Hungary

Szüleihez menekült karanténidőben a brit kormányfő főtanácsadója

Egy nappal az után, hogy Boris Johnson brit kormányfőn megjelentek a koronavírus-fertőzés tünetei sebtében elhagyta a kormányfői irodát a miniszterelnök egyik főtanácsadója, Dominic Cummings és megsértve a karanténszabályokat, szüleihez utazott.

Már meghaladja az ötmilliót a koronavírussal megfertőzöttek száma a világon, és több mint háromszázezren vesztették életüket a betegség miatt, a járvány gazdasági hatásai pedig felbecsülhetetlenek. A járvány terjedése már több országban lassul, több helyen elkezdték enyhíteni a korlátozásokat, Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartson velünk, olvassa cikksorozatunkat.

A The Guardian című brit lap oknyomozói kiderítették, hogy Cummingsot többen is látták a Londontól több mint 400 kilométerre lévő Durhamban, és néha annak ellenére is megjelent a szabadban, hogy később nála is diagnosztizálták a Covid-19 betegséget.

A rendőrség már vizsgálja az ügyet, s egyre többen akadnak, akik a főtanácsadó lemondását követelik, mert rossz példát mutatott a többi brit állampolgárnak. Ekkor ugyanis a kormány azt üzente a szigetország lakóinak, hogy ne látogassák meg távol élő családtagjaikat, s csak akkor találkozzanak egymással, ha sürgős segítségre van szükségük. A főtanácsadó távozását már az ellenzéki pártok vezetői is követelik.  

Cummingsot akkor látták többen szülei durhami házának közelében, amikor már egy hete beteg volt, s amikor éppen kórházba szállították a súlyos állapotban lévő Boris Johnsont.  

Korábban már több olyan magas rangú tisztségviselő lemondott, aki megsértette az önelszigetelési szabályokat. Egyikük Neil Ferguson volt, az a tudós, aki számításaival megalapozta a brit karanténszabályok megfogalmazását. Ő azt követőn távozott, hogy barátnője meglátogatta őt házában. Skóciában az egyik egészségügyi vezető Catherine Calderwood kényszerült leomdásra, mert kiderült, hogy az önelszigetelés napjaiban kétszer is elutazott vidéki házába.

Football news:

In Moscow, they will only allow running in a mask. This is harmful, it is better not to run at all
That little guy with the beard of a jihadist does not deserve to stay in the Real world. Spanish journalist about ISCO
Arsenal-2003/04, Manchester City-2017/18 and Atletico-2013/14 are among the best teams that did not win the Champions League (Football365)
Merson on the crisis because of a virus: Now the coaches will have to train. Clubs will no longer be able to pay 70-80 million for players
Inter Sports Director: We are not going to sell Lautaro. Barcelona knows our intentions very well
Manchester United continue to monitor Werner. The club believes that he will choose Liverpool
🦅 We study the flights of goalkeepers: it does not hurt to fall even on the asphalt, they lose up to 4 kg during training, and the technique of Ter Stegen is beyond the limit (we can do this with pesyakov)