logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Hungary

Tarlós egy olyan feltétellel kész a vitára, amely nem fog teljesülni

Eddig kerülte az egyértelmű választ Tarlós István arra a kérdésre, hogy kész-e kiállni főpolgármester-jelölti vitára Karácsony Gergellyel, de a Tordai Bencével folytatott performansz után mégis mondott valamit, amely alapján azt is lehetne mondani, hogy készen áll a vitára. Igaz, olyan feltételt szabott, amely nem fog teljesülni.

„Ne nézzék le” – mondta, majd lenézte 

Tarlós ezt egy hosszú mondatban fogalmazta meg, amelynek lényege, hogy egy előzetes vita után kész kiállni annak a vitának a győztesével. Vagy akkor sem biztos:

„Ha teljesíti a feltételeket – mert azért a kihívottnak a világon mindenütt lehetnek feltételei – akkor meglátjuk, akkor elképzelhető. De ma már nem Karácsony az egyetlen ellenfél” – mondta, Berki Krisziánra és Puzsér Róbertre utalva, akik támogatottsága a felmérések szerint 2-4 százalék körül van, míg Tarlós és Karácsony támogatottsága közelebb áll egymáshoz.

„Hiába nézik le, és hiába nézik levegőnek a másik két, az indulás jogát megszerzett embert” – mondta Tarlós, bár feltehetően nem a Fidelitas plakátjaira, vagy a kormánysajtó által használt "ellenzéki roncsderbi" elnevezésre gondolt. Neheztelt, amiért szerinte a sajtó azt találta ki, hogy „Berki az ő embere”. „Egy egész napig azt hittem, hogy a tornász olimpiai bajnoknak ment el az esze, amit nem akartam elhinni, de aztán felvilágosítottak, hogy itt valami másról van szó” – mondta, ami meglepő azután, hogy fél mondattal előtte megrótta a sajtót, amiért – szerinte – lenézik a celeb Berkit.

A gondolatmenet végére is lassan derült ki mi a feltétel: "A demokratikusnak mondott ellenzék most azt akarja mondani, hogy ők a demokráciafelfogásuk jegyében senkinek tekintik ezeket az embereket, Karácsony ezekkel nem áll szóba, ő kiemeli magát és provokál egy Tarlós-vitát, miközben az újságírüknak kikötötte a múlt héten, hogy ne merészeljék őt Zuglóról kérdezni, mert akkor nagyon mérges lesz...”

„Most már a feltételeim keményebbek lettek...Most már neki le kell ülni Puzsérral meg berkivel vitatkozni...ha ő tényleg annyival erősebb, úgy kiemelkedik a mezőnyből, akkir miért fél velük leülni velük vitatkozni...mossa le őket a vitában, aztán utána szóljanak. Ha a feltételeim telejsülnek, beszélhetünk vitáról, de egyelőre teljes a marakodás a túloldalon” – mondta a Karácsonyt a többiek semmibevételével vádló Tarlós, aki viszont a közös vitától is elzárkózik, amit egyébként aHang – az ellenzéki előválasztás főszervezője – korábban kezdeményezett, ám attól a főpolgármester lényegében elzárkózott, bár egyértelmű választ arra a megkeresésre nem adott.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO